Genel

Suriye hükümet güçleri Afrine girdi

Suriye hükümet güçleri Afrine girdi Suriye hükümeti yanlısı askeri birlikler Halep üzerinden Afrin’e girdi. Görüntüleri yayınlayan Suriye devlet televizyonu, Türkiye’nin bölgeyi top atışına tuttuğunu iddia etti. Suriye hükümet güçleri Afrine girdi detaylar haberimizde…

Suriye hükümet güçleri Afrine girdi

Hükümet yanlısı birlikler Afrin’e girmeye başladı…

Suriye yönetimi, Türkiye’nin harekât düzenlediği Afrin’e birlik gönderdi. Haberi ilk olarak, Şam’ın müttefiki olan Hizbullah’ın askeri medya birimi duyurdu. Buna göre Halep’ten gelen hükümet yanlısı birlikler Afrin’e girmeye başladı. Bu güçlerin, Nubul’un kuzeyindeki el Ziyara geçiş noktası üzerinden Afrin’e girdiği belirtildi.

“Suriye hükümeti görev çağrısına yanıt verdi”

Suriye devlet televizyonu bölgeye giren güçlerin görüntülerini yayınlarken, YPG’den de ilk açıklama geldi. Açıklamada, Suriye hükümetinin YPG’nin yaptığı, ‘ordunun Suriye sınırlarını işgale karşı koruması’ yönündeki çağrıya olumlu yanıt verdiği belirtildi. YPG sözcüsü Nuri Mahmud’un yaptığı açıklamada, “Suriye hükümeti görev çağrısına yanıt verdi ve bugün, sınırlara konuşlanmaları ve Suriye’nin toprak bütünlüğü ile sınırlarını savunmaları için askeri birlikler gönderdi” denildi.

“Onlar dün ciddi manada durduruldu”

AK Parti grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin “Suriye rejim güçlerinin Afrin’e ilerlediğine yönelik haberler var?” hatırlatması üzerine “Onlar dün ciddi manada durduruldu” karşılığını vermişti.

“Eğer rejim, YPG’yi temizlemek için girerse problem yok”

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise, bugün yaptığı açıklamada, “Suriye yönetiminin Afrin’e bir güç göndermesi söz konusu değil” demişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Eğer rejim, YPG’yi temizlemek için girerse problem yok, YPG’yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini hiç kimse durduramaz” açıklaması yapmıştı.

“Yerel halka destek vermek amacıyla Afrin’e girdi”

Öte yandan, Suriye devlet ajansı SANA, Türkiye’nin ‘halk güçleri’nin Afrin’e giriş yaptığı bölgeyi top atışına tuttuğunu öne sürdü.

SANA ilk haberi, “Halk güçleri, Türk rejiminin 20 Ocak’tan bu yana şehre yönelik saldırganlığına karşı yerel halka destek vermek amacıyla Afrin’e girdi” ifadeleriyle duyurmuştu.

Afrin’e giren hükümet yanlısı güçlerin görüntülerini yayınladı…

Suriye devlet televizyonu ise Afrin’e giren hükümet yanlısı güçlerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, kamuflaj giyen birlikler silahlarını ve Suriye bayraklarını sallayarak YPG kontrolündeki bir kontrol noktasından Afrin’e giriş yapıyor.

Devlet televizyonunun söyleşi yaptığı bir savaşçı ise “Afrin’deki halkımıza bir olduğumuzu söylemeye geldik” dedi.

Reuters Anadolu Ajansı’nın iddiasına yer verdi…

Reuters son dakika bilgisi olarak Anadolu Ajansı’nın iddiasına yer verdi. Reuters’da yer alan haberde “Türkiye devler televizyonu, uyarı amaçlı topçu atışı üzerine milisler kente 10 kilometre kala çekildiğini duyurdu” denildi.

Suriye devlet televizyonu dün, hükümete bağlı güçlerin Afrin’e birkaç saat içinde’ gönderileceğini duyurmuş, bölgede harekât düzenleyen Türkiye buna tepki göstermişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica