Genel

Suriye saldırısının maliyetini ABD yayın kuruluşu açıkladı

Suriye saldırısının maliyetini ABD yayın kuruluşu açıkladı Saldırıda kullanılan 19 adet JASSM-ER (Joint Air-to-Surface Standoff Missiles Extended Range) füzesinin toplam maliyeti ise 26.6 milyon dolar. Lockheed Martin şirketi tarafından üretilen füzelerin birim maliyeti de Tomahawk’lar gibi 1.4 milyon dolar. Suriye saldırısının maliyetini ABD yayın kuruluşu açıkladı detaylar haberimizde…

Suriye saldırısının maliyetini ABD yayın kuruluşu açıkladı

14 Nisan sabahı ABD öncülüğünde üç ülkenin Suriye’yi hedef alan füze saldırısının yankıları sürerken, ABD’de saldırının “ekonomik” boyutu da tartışma konusu oldu.

ABD’li yayın kurulu araştırdı…

Suriye saldırısı, cari açık sıralamasında dünya lideri (ABD) ve ikincisi (Britanya) ile; yedinci sıradaki Fransa tarafından gerçekleştirilirken, ABD merkezli yayın kuruluşu CNBC saldırının maliyetini araştırdı.

Sadece 85 füzenin toplam maliyeti 119 milyon dolar

“ABD’li vergi mükellefleri Suriye’ye yönelik saldırı için milyonlarca dolar ödedi” başlıklı habere göre ABD güçleri tarafından fırlatılan 66 adet Tomahawk füzesinin toplam maliyeti 92.4 milyon dolar. Raytheon şirketinin ürettiği, 600kg ağırlığında konvansiyonel savaş başlığı taşıyabilen ve hedefe doğru yol alırken yeniden programlanabilen füzelerin birim maliyeti 1.4 milyon dolar.

Saldırının maliyeti çok yüksek…

Saldırıda kullanılan 19 adet JASSM-ER (Joint Air-to-Surface Standoff Missiles Extended Range) füzesinin toplam maliyeti ise 26.6 milyon dolar. Lockheed Martin şirketi tarafından üretilen füzelerin birim maliyeti de Tomahawk’lar gibi 1.4 milyon dolar.

“Savaşın maliyetini eksik açıklıyorlar”

Haberde, fırlatılan 85 adet füzenin toplam maliyetinin 119 milyon dolar olduğu bilgisine yer verilirken, saldırıda kullanılan gemi ve uçaklardan kaynaklanan maliyetler başta olmak üzere bazı verilerin eksik olduğu, dolayısıyla tam bir maliyet tablosu çıkartılamadığı belirtildi.

“Saldırıyı yapan ülkeler kendi ekonomilerinde cari açık şampiyonları”

Suriye’ye yönelik saldırının başını çeken ABD; 2017 yılı itibarı ile 462 milyar dolar açık ile dünya cari açık sıralamasında birinci sırada yer alıyor. Saldırıda ABD’ye destek veren Britanya ise 91.4 milyar dolar açık ile ikinci sırada. Cari açığı 28.9 milyar dolar olan Fransa yedinci sırada bulunuyor. Suriye’ye yönelik askeri müdahaleye katılmayacağını açıklayan ülkelerden Almanya ise; cari fazlada 296 milyar dolar ile birinci sırada, Hollanda 82.4 milyar dolarla altıncı sırada.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica