Genel

Suriye sınırında gerilim koşulsuz düşürülmeli

Suriye sınırında gerilim koşulsuz düşürülmeli BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres, Suriye ve İsrail’e ‘gerilimi azaltın’ çağrısında bulundu. Guterres’in Suriye sınırındaki askeri gerginliği endişe içerisinde izlediğini ve taraflara gerilimin koşulsuz olarak azaltılması çağrısının nasıl bir yanıt bulacağı merak konusu. Suriye sınırında gerilim koşulsuz düşürülmeli detaylar haberimizde…

Suriye sınırında gerilim koşulsuz düşürülmeli

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Gutteres’in Suriye ile İsrail arasındaki uçak krizinin ardından, iki ülke arasındaki gerilimin bir an önce azaltılması için çağrı yaptı.

Taraflara gerilimin koşulsuz olarak azaltılması çağrısı…

Sputnik’in aktardığına göre BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Guterres’in Suriye sınırındaki askeri gerginliği endişe içerisinde izlediğini ve taraflara gerilimin koşulsuz olarak azaltılması çağrısında bulunduğunu belirtti.

Ne olmuştu?

İsrail, hava sahasını ihlal ettiğini ileri sürdüğü İran’a ait askeri insansız hava aracını vurduğunu açıklamıştı.

Suriye hava sahasını ihlal eden İsral’e ait F-16 uçağını düşürdü

Suriye de hava sahasını ihlal eden İsrail’e ait bir savaş uçağını düşürdüğünü ilan etmiş, İsrail ise gelişmeyi doğrulamıştı. Savaş uçağındaki iki pilotun İsrail’in kuzeyine düştüğü, birinin durumunun ağır olduğu İsrail makamlarınca bildirilmişti.

İsrail Suriye topraklarında 12 hedefi hava saldırısıyla vurdu

İsrail ordusu, aralarında Suriye’ye ait üç hava savunma sistemi ile İran’a ait dört askeri üssün de yer aldığı Suriye topraklarında 12 hedefi hava saldırısıyla vurduğunu açıklamıştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica