Bilim-Teknoloji

Sürprizlerin olmadığı insan temelli eğitim sistemi kuracağız

Sürprizlerin olmadığı insan temelli eğitim sistemi kuracağız Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ilk basın toplantısını düzenledi. Selçuk “Oyun ortasında kural değişmeyecek” açıklaması yaptı. Sürprizlerin olmadığı insan temelli eğitim sistemi kuracağız detaylar haberimizde…

Sürprizlerin olmadığı insan temelli eğitim sistemi kuracağız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, basın toplantısı düzenledi. ‘Oyun ortasında kural değişmeyecek’ açıklaması yapan Ziya Selçuk, “Hiçbir öğrencimiz hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kural değiştirmeyeceğiz. Elbette hatamız olarak ama ilke olarak böyle bir yaklaşımımız olduğunu söyleyebilirim” dedi. Medya temsilcileriyle buluşmasında açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sözlerinin satır başları şöyle;

“Her çocuk kaybedilmeyecek kadar değerli”

Ülkemizde doğan her çocuk kaybedilmeyecek kadar değerli. Bakın önemli demiyorum değerli diyorum. Biz bu değeri beraber inşa etmek zorundayız. Eğitim hayat sahnesinin tümünü kapsayan bir fonksiyondur. Bu meseleyi bürokratik bir mesele olmaktan çıkartıp topyekün bir mesele olarak düşünmemiz gerekiyor. Bizim bunun için ekibimiz hazır. Bize benim arkadaşlarım değil Türkiye’nin birikimi lazım.

“Eğitim uzun sürede inşa edilen ama kısa sürede zarar gören bir kurum”

Heyecanım çocukların heyecanı öfkem çocukların öfkesi. İşin müjdeli kısmı şu; biz sadece regülasyon politikalarıyla herhangi bir maddi katkı gerekmeksizin mevcut şartları düzenleyerek çok büyük yol alabiliriz. Bunu çok kısa sürede yapmak mümkün. Eğitim uzun sürede inşa edilen ama kısa sürede zarar gören bir kurum. Milli eğitim bakanı kendisi için bir şey yapmaz gelecek için yapar. Bizim duruşumuz geleceği inşa etmek noktasında.

“İnsan temelli eğitim anlayışı kuracağız”

Biz aslında bilimi, aklı, sanatı, sporu, ahlakı konuşacağız. Ahlakın üzerine inşa edilmemiş eğitim sisteminin geçerli olacağına inanmıyoruz. İnsan temelli bir eğitim anlayışı kuracağız. Eğitim önce evrensel seviyede kurulur.

“Biz çocuklarımızı geleceğe fırlatıyoruz”

Çok endişe etmemiz gereken bir dönemde yaşıyoruz. Dünya 4’üncü büyük kırılmayı yaşayacak. Bunu tekillik çağı deniliyor. Fiziksel, biyolojik ve dijital olanın birleştiği bir çağ. Bu dünya farklılık yaratacak bir dünya. Aya füze gönderiyoruz. Ay tam karşımızda. Füzeyi oraya gönderirken istikamet veriliyor. Ancak aya nişan aldığımızda füze ulaştığında ay orada olmayacak. Biz çocuklarımızı geleceğe fırlatıyoruz. Bir çocuğun vebalinin derinden hissedilmedikçe öğretmenlik mesleğinin yapılması çok zor…

“Ekibimiz hazır”

Ülkemizde doğan her çocuk kaybedilmeyecek kadar değerli. Bu meseleyi bürokratik bir meseleden çıkarıp, ulusal bir dava olarak algılayıp topyekun olarak hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Ekibimiz hazır. Uzun yıllardır çalışıyoruz. Bizim en iyi 11’imiz hazır. En iyi 100’ümüz, en iyi 1000’imiz hazır. Yılların birikimi var. Biz asla Süpermen değiliz. Bizim Süpermenligimiz, işbirliği ile yapmamız gereken bir iş. Biz sorumluluğumuzun farkındayız.

“Kendi dönemi için değil, gelecek dönemler için birşeyler yapılır”

Masayı yeniden inşa etmeyi, bir bakan olarak değil bu ülkenin bir evladı olarak yapacağız. Eğitimin uzun soluklu bir iş olduğu konusunda mutabakatımız var. Uzun sürede inşa edilen kısa sürede yok edilen bir kurum. Her milli eğitim bakanı kendi dönemi için değil, sonraki dönemler için bir şeyler yapar.

“Performans sistemi uygulamayacağız”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Öğretmen performansıyla ilgili ilan edilen şeyin işlevsel olduğunu düşünmüyorum ve böyle bir şeyi Bakanlık olarak uygulamayacağız” dedi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlere sağlık özrü konusunda bir kolaylık, rahatlama getirileceğini bildirdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica