Genel

Susmam için 1 milyon dolar ödedi

Susmam için 1 milyon dolar ödedi ABD’de 50’den fazla kadına cinsel taciz ve tecavüzle suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein’a bir suçlama da İtalyan model Ambra Battilana’dan geldi. Susmam için 1 milyon dolar ödedi detaylar haberimizde…

Susmam için 1 milyon dolar ödedi

New Yorker‘a konuşan Battilana, Weinstein’ın Nisan 2015’te göğüslerine dokunduğu, elini eteğinin altına götürdüğünü, bunun üzerine polise şikayette bulunduğunu söyledi.

“Hadi odama gel”

Battilana, polisle koordinasyon içinde ses kaydı almak için telefon açtığında Weinstein’ın özür dileyip ”Hadi, odama gel” dediğini aktardı.

“Polislerin Weinstein’ı gözaltına aldığını anladım”

Bunun üzerine polisle birlikte otele gittiklerini, dedektiflerin Weinstein’a suçüstü yapmak istediklerini, kendisinin korkudan odaya giremediğini, polislerin Weinstein’ı gözaltına aldığını anladığını anlattı.

İtalyan model, avukatların kendisine sunduğu anlaşmayı kabul etmesiyle ünlü film yapımcısının kelepçelenip hapse atılmaktan kurtulduğunu söyledi.

“1 milyon dolar karşılığında tüm şifrelerimi verdim”

1 milyon dolar karşılığı ‘kamuoyuna açıklama yapmama anlaşması’ yaptığını, bu kapsamda Weinstein’a yönelttiği suçlamaların hiçbirinin aslında gerçekleşmediğinin altına imza attığını, ses kaydığını sildiğini, tüm e-posta hesaplarının ve elektronik cihazlarının şifrelerini teslim ettiğini söyleyen Battilana, ”Weinstein’ın avukatı ben sözleşmeyi imzalarken karşımda titriyordu. Durum bu kadar ciddiydi” dedi.

Sözleşmeyi tam anlamadım

İtalyan model, önce reddetmesine rağmen sonunda imzalamasını ”O zaman 22 yaşındayım. İngilizceyi iyi bilmiyordum. Sözleşmeyi tam anlamadım. Avukatım ailem için en iyisinin bu olduğunu ileri sürerek kabul etmemi tavsiye etti.

Doğru bir şey yapmadığımı hissediyordum

Weinstein’ın medyayı üzerime saldırtmasından da korktum. Sonra annem ve kardeşime destek olmam gerektiğini, hayatımın mahvolacağını düşünüp sözleşmeyi imzaladım” diye gerekçelendirdi. ”Ancak doğru bir şey yapmadığımı hissediyordum” diye de ekledi.

“Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin 18 yaşından küçük çocuklarla ilişkiye girdiğine dair ihbarda bulunup ifade verdim”

Diğer yandan eski İtalyan güzellik kraliçesi, 2013’te henüz 18 yaşındayken, eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin 18 yaşından küçük çocuklarla ilişkiye girdiğine dair ihbarda bulunup ifade vermişti.

New Yorker’ın haberinde Weinstein’ın 20 yıl boyunca kendisini suçlayanlarla 6-7 sıfırlı böyle pek çok anlaşma yaptığı belirtildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica