Sağlık

Susuzluk bilinç kaybı oluşturabilir

Susuzluk bilinç kaybı oluşturabilir… Liv Hospital Ulus Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat yaz sıcaklarında vücutta oluşan sıvı kaybının ciddi rahatsızlıklara sebep olabileceğine değindi. detaylar haberimizde…

Susuzluk bilinç kaybı oluşturabilir

Liv Hospital Ulus Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat yaz sıcaklarında vücutta oluşan sıvı kaybının ciddi rahatsızlıklara sebep olabileceğine değindi. Akpolat “Özellikle kalp, böbrek veya karaciğer gibi sıvı dengesinin belirli bir dengede olması gereken hastalar kendilerine çok dikkat etmeli, almaları gereken sıvı miktarını doktorlarına sormalıdır” diyor.

Susuzluk yorgun düşürebilir

Özellikle bu sıcak yaz günlerinde sağlık için yapılması gereken en önemli şey su içmek! Artan sıvı kaybının halsizlik, baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü, böbrek yetmezliği hatta bilinç kaybı bile yapabilir. Liv Hospital Ulus Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat “Özellikle kalp, böbrek veya karaciğer gibi sıvı dengesinin belirli bir dengede olması gereken hastalar kendilerine çok dikkat etmeli, almaları gereken sıvı miktarını doktorlarına sormalıdır. Sağlıklı kişiler eğer aşırı miktarda su kaybetmiyorsa genellikle günde 2-3 litre sıvı almalıdır” şeklinde konuştu.

Suyun vücuttaki işlevleri saymakla bitmiyor

Su içmeniz gerektiğini bildiğimiz halde ihmal ettiğimizi dile getiren uzmanlar bu alışkalığın vücutta ciddi hasara yol açtığını dile getiriyor. Su, şüphesiz ki yaşam gücümüz. Vücudumuzun yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor ve kendi doğasında olduğu gibi her şeyin sorunsuz bir akış halinde olmasını sağlıyor.

Yaşlılar ve çocuklar dikkat

Yaşam için vazgeçilmez bir madde olan suyun vücudumuzdaki dengesi böbrekler başta olmak üzere birçok organ tarafından sağlanır. İdrar, dışkı, ter ve solunum yolu ile kaybettiğimiz suyu yediğimiz yemekler, içtiğimiz su/sıvılar ile yerine koyar, vücut için gereken dengeyi farkında olmadan sağlarız. Sıvı kaybı özellikle yaşlılarda ve bebeklerde daha belirgin olur. Sokakta oynayan çocuklar da farkında olmadan sıvı kaybedebilir. İshal, kusma gibi olağan dışı sıvı kayıpları yaşlı ve çocuklarda dramatik sorunlara yol açabilir. Su içemeyen veya içmeyi sevmeyenler alternatif sıvıları tercih edebilir. Meyve suları, çay, kompostolar, ayran, süt, limonata, taze meyve suları, karpuz, kavun gibi meyveler iyi seçeneklerdir. Meyve suları şeker hastalarında veya çocuklarda problem yaratabilir. Tuzlu ayran da kalp veya yüksek tansiyon hastalarında sorun yaratabilir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica