Genel

Tabanda ittifak tamdır

Tabanda ittifak tamdır CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ittifak konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, “Yukarıda el sıkışmaya gerek yok. Çünkü tabanda ittifak tamdır” dedi. Tabanda ittifak tamdır detaylar haberimizde…

Tabanda ittifak tamdır

“Mevlüt Uysal kripto CHP’li”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu açıklama yaptı. Seçimlerde ittifak olabileceğini belirten Özel, “Farklı renkler birlikte yan yana birbirinin içine karışmadan, patronluk taslamadan yan yana durabilirler. Bunun adı bir gökkuşağı ittifakıdır” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak istediklerinin belirten Canan Kaftancıoğlu ise “Mevlüt Uysal kripto CHP’li. Onun sayesinde İstanbul’u saraydan alıp halka vermemiz daha kolay olacak” diye konuştu.

Özgür Özel, İstanbul il başkanını ziyaret etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından Özel ve Kaftancıoğlu, basın toplantısı düzenledi.

“Birliği sağlamak zorundayız”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ittifak konularına değinen Özgür Özel, “Bütün Türkiye’de mezhep ayrımı olmadan, etnik ayrım olmadan düşünce ayrımı olmadan herkesi birden kucaklayacağımız bir birliktelikle sağlamak zorundayız” dedi.

“Bunun adı bir gökkuşağı ittifakıdır”

Dün Adalet Nöbeti’ne katıldığını belirten Özel, şunları söyledi:

“Gökyüzü kapkaranlıktı ve orada şu betimlemeyi yapmıştım. Dedik ki, bir karanlığın altındayız. AKP ve MHP İstanbul’da, Türkiye’ye yaptığını yaptı ve kara bulutlar üzerimize çöktü. Arkasında masmavi bir gökyüzü olduğunu biliyoruz. Bunun müjdecisi habercisi ilk çağlardan beri en çok beğenilen doğa olayı gökkuşağıdır. Farklı renkler birlikte yan yana birbirinin içine karışmadan, birbirinin işine karışmadan, birbirine patronluk taslamadan, birbirini ötekileştirmeden, kendi varlıklarını koruyarak yan yana durabilirler. Bunun adı bir gökkuşağı ittifakıdır. Bunun için birbirimizin içine girmeye, işine karışmaya, birilerinin yaptığı gibi birbirinin paçasına tutunmaya, yedek lastiği olmaya gerek yoktur. Herkes kendini var olduğu yerde kendini temsil edebilir.”

“Tüm partilerle konuşabilen tek partiyiz”

Cumhurbaşkanı seçiminde gösterecekleri aday hakkında da konuşan Özgür Özel, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her partinin kendi kitlesini en çok memnun edecek, en motive edecek en yüksek oranda sandığa çağıracak ve en yüksek oranda oy alacak adayları belirlemesi gerekiyor. Bunu da CHP böyle yapacak” dedi.

“Bir ittifak arayışına zorunlu değiliz”

“CHP olarak tüm partilerle konuşabilen tek partiyiz” diyen Özel, “Bu görüşmelerin tamamı bu saray rejimine karşı halkın iktidarını kuracak yöndedir. Bir ittifak arayışına zorunlu değiliz. Bu konudaki çabaları son derece anlayışla karşılıyoruz. Ama bir gökkuşağı ittifakı saray rejimini sonlandıracak bir demokrasi ittifakı, yani birinci turda herkesin en yüksek oyu alıp ikinci turda Recep Tayyip Erdoğan’ı yenecek birlikteliği sağlamak hepimizin boynunun borcu. Yukarıda el sıkışmaya gerek yok. Çünkü tabanda ittifak tamdır” diye konuştu.

“İşimizi kolaylaştıran İstanbul’un atanmış belediye başkanı”

Gelecek seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesini kazanmak istediklerini söyleyen Canan Kaftancıoğlu, “İşimizi kolaylaştıran İstanbul’un atanmış belediye başkanı. Bu belediye başkanı ‘Bize oy verenlere hizmet vereceğiz’ diyerek bilinç altını ortaya koymuştur. Mevlüt Uysal bu açıklamasının ardından ‘Silivri’ye metro götüreceğiz’ diyor. Tüm bunlar gösteriyor ki Mevlüt Uysal kripto CHP’li. Onun sayesinde İstanbul’u saraydan alıp halka vermemiz daha kolay olacak” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica