Genel

Tahran dan Kaçış kitabı ünlü Türk oyuncularla sinemaya uyarlanıyor

Tahran dan Kaçış kitabı ünlü Türk oyuncularla sinemaya uyarlanıyor Türkiye’nin 1985’teki İran – Irak savaşı sırasında Tahran’da çalışan 215 Japon’u kurtarmasını anlatan bir film çekileceği belirtildi. Tahran dan Kaçış kitabı ünlü Türk oyuncularla sinemaya uyarlanıyor detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Tahran dan Kaçış kitabı ünlü Türk oyuncularla sinemaya uyarlanıyor

Gerçek bir hikayeye dayanan Ayla filminin beyaz perdedeki başarısının ardından yazar Erdal Güven’in ‘Tahran’dan Kaçış’ kitabının sinemaya uyarlanması planlanıyor.

215 Japon vatandaşları THY uçağı ile Türkiye’ye getirilmişti

1985 yılında Irak’ın Tahran’a hava saldırısı düzenleyeceğini açıklaması ve yabancıların şehri terk etmesi tavsiyesinde bulunması üzerine çoğu diplomat olan 215 Japon, dönemin başbakanı Turgut Özal’ın talimatı doğrultusunda gönderilen THY’ye ait bir uçakla kurtarılarak Türkiye’ye getirilmişti.

Yapımcı Haluk Bilginer, Kıvanç Tatlıtuğ ve Engin Altan Düzyatan’la görüşecek

Kitabı beyaz perdeye uyarlamak isteyen yapımcının; filmin başrol karakterlerinden Büyükelçi İsmet Birsel rolü için Haluk Bilginer; Yüzbaşı Mesut karakteri içinse Kıvanç Tatlıtuğ veya Engin Altan Düzyatan’la görüşeceği öne sürülüyor. Projenin ne zaman hayata geçeceği şimdilik belirsiz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica