İGF

Tarihi Uzunköprü’de 3,5 yıl sürecek restorasyon

Dünya üzerinde bilinen en uzun tarihi taş köprülerden biri olan Ergene Nehri üzerinde olan Uzunköprü, yapılacak yenilik çalışmaları nedeniyle trafiğe kapatıldı. 

Restorasyon ekipleri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde olan Uzunköprü’de çalışmalarına başladı. Köprü çalışmalarını incelemeye gelen Edirne Valisi Ekrem Canalp, çalışmaların 3,5 yıl sürebileceğini söyledi. 
Yenileme çalışmalarının 3,5 yıl süreceği trafiğe kapatılan Uzunköprü çalışmalarında Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, TBMM Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan inceleme yaptı.
HEDEF UNESCO KALICI LİSTESİ
Restorasyon çalışmasında köprünün yapımında kullanılan orijinal doku olan taşların, dışındaki yapı elemanlarının ortadan kaldırılacağını ve orijinal haline döneceğini söyleyen Canalp, amaçlarının UNESCO kalıcı listesine girmek olduğunu da belirtti. 
Anadolu ve Balkanlar bölgesini birbirine bağlayan 1393 metre uzunluğunda olan köprü 1426-1443 yılları arasında Sultan 2. Murad tarafından yaptırılmıştır. 

 

 
Yapımı 1443’te tamamlanan ve 578 yıldır dimdik ayakta durarak şehrimize ulaşım sağlayan tarihi taş köprümüz bugün restorasyona girdi. Şehrimizin en büyük sembollerinden olan tarihi mirasımızı yaşatmak bizlere atalarımızın emanetidir. #UzunkopruRestorasyonda pic.twitter.com/cKIsEoYa9o— T.C. Uzunköprü Belediyesi (@uzunkoprubel) September 20, 2021

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica