Ekonomi

Tarihte her zaman direnenler kazanmıştır

Tarihte her zaman direnenler kazanmıştır Dün yaptığı eylemin polis tarafından engellenmesinden sonra, Birleşik Metal-İş Sendikası bugün yürüyüşün kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu. Sendikadan yapılan açıklamada, “Tarihte her zaman direnenler kazanmıştır. Bunu asla unutmasınlar. Çünkü İşçiler Cumhurbaşkanı’ndan büyüktür” denildi. Tarihte her zaman direnenler kazanmıştır detaylar haberimizde…

Tarihte her zaman direnenler kazanmıştır

Sendikalı oldukları için işten çıkarıldılar

İzmit’in Alikahya bölgesinde faaliyet gösteren Posco Assan fabrikasından, sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçiler dün Ankara’ya yürümek isteyince polis müdahalesine maruz kalmıştı. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da arasında bulunduğu 33 sendika yöneticisi ve işçi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan işçiler akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Yürüyüş bu gün kaldığı yerden devam edecek

Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada yürüyüşün bugün devam edeceği vurgulandı.

“İşçiler Cumhurbaşkanı’ndan büyüktür”

Sendika açıklamasında “Boşuna demediler biz bu olağanüstü hal uygulamasını işçilerin direniş, grev yapmaması için uyguluyoruz ama tarihte her zaman direnenler kazanmıştır. Bunu asla unutmasınlar. Çünkü İşçiler Cumhurbaşkanı’ndan büyüktür. Yürüyüş bu gün kaldığı yerden devam edecek” ifadelerine yer verildi.

“Filistin’de İsrail’in saldırısına uğrayan bir kişi için söylediğin sözlerin binde birini bizim için söylemedin”

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın Twitter hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel Twitter hesabı etiketlenerek, “Eyyyy cumhurbaşkanı @RT_Erdogan Filistin’de, terörist devlet israilin saldırısına uğrayan bir kişi için söylediğin sözlerin binde birini kendi ülkende işten atılmış ve Ekmek kavgası veren işçilere uygulanan devlet şiddeti içinde söyleyecekmisin?” yorumunda bulunuldu.

Tarihte her zaman direnenler kazanmıştır

Dün yaşananların özeti

Posco işçilerine polis müdahalesi: Adnan Serdaroğlu ile çok sayıda işçi gözaltında

Aralarında CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ile Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da bulunduğu işçilere, polis müdahale etti

İzmit’in Alikahya bölgesinde faaliyet gösteren Posco Assan fabrikasından, sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçiler Ankara’ya yürümek istedi. Aralarında CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ile Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da bulunduğu işçilere, polis müdahale etti. Serdaroğlu ile birlikte 33 kişi gözaltına alındı.

Kılıçdaroğlu destek ziyaretinde bulunmuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Posco işçilerini ziyaret ederek direnişlerine destek vermişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica