Ekonomi

Tavuk üreticileri toplanarak üretimi durdurma kararı aldılar

Tavuk üreticileri toplanarak üretimi durdurma kararı aldılar Sakarya’da bir araya gelen Kanatlı Üreticiler Merkez Birliği üyeleri, Sakarya, Bolu, Bilecik, Kocaeli, Bursa, Düzce ve Akçakoca ilçesinde üretimi durdurma yönünde karar aldı. Tavuk üreticileri toplanarak üretimi durdurma kararı aldılar detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Tavuk üreticileri toplanarak üretimi durdurma kararı aldılar

Sakarya’da bir araya gelen Kanatlı Üreticiler Merkez Birliği üyeleri, Sakarya, Bolu, Bilecik, Kocaeli, Bursa, Düzce ve Akçakoca ilçesinde üretimi durdurma yönünde karar aldı.

“Diğer firmalar ile de görüşmeler sürüyor”

Yapılan açıklamada, yaşanan maliyet sorunları nedeniyle Şenpiliç firması ile çalışan çiftlik sahiplerinin kümeslere tavuk koymama kararı aldığını açıkladı. Diğer firmalar ile de görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

“9 Mayıs tarihinden itibaren…”

Kanatlı Üreticiler Merkez Birliği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıya, Sakarya’dan ve bölgeden tavuk üreticileri katıldı. Yönetim, toplantı sonunda Sakarya ve çevresindeki birliklere bağlı üreticilerin üretimi durdurmaları yönünde karar aldı. Toplantıya ev sahipliği yapan Sakarya Kanatlı Hayvan Üreticileri Birliğinden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “6 kentin tavuk üretici birliklerinin yönetimleri ve Sakarya tavuk üreticilerinin yüksek katılımıyla gerçekleşen toplantısında 9 Mayıs tarihinden itibaren çiftliklere tavuk koymama kararı alınmıştır. 9 Mayıs tarihi itibari ile Şenpiliç firması ile çalışan üreticiler, üretimi durdurma kararı alırken, bölgedeki diğer tavuk entegre firmasıyla görüşmelerin devam ettiği bu görüşmelerin sonucuna göre üretimi durdurma karanının genişleyip diğer entegre firmalara uygulanması karara bağlanacaktır.”

“1713 işletmenin 463’ü kapandı”

Sakarya’da bulunan 1713 işletmenin 463’ünün kapandığı belirtilen açıklamada, “Bu kapanan işletmeler ne yazık ki artan maliyetlere dayanamayıp tesisine kilit vurmuştur. Bu tesisler kazanamadığından milyonluk tesislerde atıl durum oluşmuştur. Sakarya, Türkiye beyaz etinin yüzde 30’unu üretmektedir. Günden güne artan maliyetleri üreticiler karşılayamadığı için entegre tavuk firmalarla görüşmeler yapılmış; ne yazık ki olumsuz netice çıkması üzerine böyle bir karar alınmıştır. Üreticiden tavuk alan Şenpiliç, Erpiliç, Beypiliç ve CP pilicin 27 Ekim 2017 tarihinde çıkan Tarım Bakanlığının yönetmeliğine uymamaları, yetkimiz bulunmasına rağmen firmaların toplu sözleşmeye yanaşmaması, bunların haricinde muhatap alınmamamız bizleri böyle bir karar almaya itmiştir” denildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica