İGF

TBMM Başkanı Şentop G20’den mesaj verdi

ANKARA (İGFA) – TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, G20 Parlamento Başkanları (P20) Toplantısı kapsamında düzenlenen “Pandeminin Sebep Olduğu Sosyal ve İstihdam Krizlerine Çözümler” başlıklı oturumda konuşma yaptı.

Prof. Dr. Şentop, G20 Parlamento Başkanları Zirvesi’ndeki konuşmasında “Dünyamızı güzel ve parlak sözler değil, bütün insanlara aynı değeri veren, gerçekten eşitlikçi ve adil yaklaşımlarla hayata geçirilen eylemler değiştirecektir” dedi. Parlak demokrasi nutukları kulaklarımıza hoş gelse de, dünya üzerinde darbeleri ve darbecileri desteklemeyen tutumların dünyamızın geleceği bakımından önemli olduğunu kaydeden TBMM Başkan Şentop, her şeyin küreselleştiği dünyada, hastalık ve virüslerin de küresel olduğunu belirtti.

“KÜRESEL BAKMAK VE DÜŞÜNMEK…”

“Tedavi de ilaç da aşı da küresel olmalı” diyen Şentop, “Sadece dünyamızın belli bir bölümünü, mesela sadece Avrupa’yı, sadece G20 ülkelerini sağlıklı tutmak mümkün değil. Dünyanın geri kalan kısmı hastalık ve salgın içindeyse bizler de o hastalık ve salgına maruz kalırız. Bütün dünya, bütün insanlık için, barış içinde, asgari hayat şartlarında bir yaşama alanı oluşturamazsak hiçbirimiz güvende değiliz. Küresel bakmak, küresel düşünmek zorundayız” diye konuştu.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica