İGF

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, yeni yasama yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, yasanın yasaklama ve sansür yasası olmayacağını söyledi.

Sosyal Medya Yasası TBMM gündemine geldi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, sosyal medya yasasının yasaklama ve sansür yasası olmayacağını söyledi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, sosyal medya yasasının bir yasaklama, sansür yasası asla olmayacağını söyledi. TRT Haber’in aktardığına göre, “Almanya’da, Fransa’da nasıl bir uygulama varsa, demokrasi ve güvenlik dengesi içerisinde kamu düzenini bozmadan ve kişisel hak ve özgürlükleri koruyarak bir düzenleme yapılması gerektiğine inanıyoruz” diyen Yayman, “Toplantıda, sosyal medya şirketlerinin mevcut uygulamaları ele alındı. Bütün kurumlardan görüş alınacak. Aşırı sosyal ağların kendilerini ulusal parlamentoların üzerinde görmeleri, kendilerini dokunulmaz görmeleri, kendilerini siyasetin üzerinde görmelerini biz doğru bulmamaktayız. Kendilerini yargının, yürütmenin üzerine görmelerini doğru bulmamaktayız” diye konuştu.

Aktarılan habere göre, sosyal medya yasası için yol haritası da netleşti. Düzenleme yapılırken sosyal medya şirketlerinin temsilcileri, uzmanlar ve akademisyenler dinlenecek. İlerleyen süreçte gelişen teknoloji ile ortaya çıkabilecek uygulamaları da kapsayacak bir kanun teklifi yapılacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica