İGF

TCG Ufuk MİT’in hizmetinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Denizcilik Tersanesi’nde, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk’un Hizmete Giriş Töreni’nde konuştu.

İSTANBUL (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, gerçekleştirdiği savunma sanayi alımları sayesinde bölgesinde oyun kuran ve oynanan kirli oyunları bozan bir ülke konumuna ulaştı” dedi.

İstanbul Denizcilik Tersanesi’nde test ve eğitim gemisi TCG  Ufuk’un hizmete giriş törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayisinde bağımsız olamayan milletlerin geleceğe güvenle bakabilmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Türkiye’nin gerçekleştirdiği savunma sanayi alımları sayesinde bölgesinde oyun kuran ve oynanan kirli oyunları bozan bir ülke konumuna ulaştığını kaydeden Erdoğan, “Yaptığımız atılımlarla bölgesinde söz sahibi bir ülke haline geldik. Türkiye gizli-açık tüm ambargolara rağmen her alanda milli çıkarlarının gerektirdiği tüm hamleleri yapabilmesini savunma sanayiindeki ilerlemeye borçludur. Türkiye çok geniş bir yelpazede ihtiyacımız olan sistemleri yerli ve milli olarak üretiyor geliştiriyor ve kullanıyoruz. Savunma ve havacılık ihracatımızın bu yıl sonunda 4 milyar doları aşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica