İGF

TEKNOFEST’e en çok proje sunan Vakıf Üniversitesi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, TEKNOFEST 2021 kapsamındaki yarışmalarda 6 farklı kategoride finale kalarak ayrı bir başarıya daha imza attı.

GAZİANTEP (İGFA) – Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) TEKNOFEST 2021’e 235 proje ile katılarak, vakıf üniversiteleri arasında en çok proje başvurusu yapan üniversite oldu. Önceki yıl Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarına 43 proje ile katılan HKÜ, güçlendirdiği takımlarıyla performansını da yükselterek başvuru sayısını 5,5 kat artırmayı başardı. HKÜ, TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarına öğrencilerinin yaptığı 1400’ün üzerinde başvuruyla da ayrı bir rekor kırdı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin geliştirdiği eğitim simülatörü, köprülü vinç simülatörü, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik temelli sanal terapi, termal kameralı drone, sanal gerçeklik temelli turizm projesi vb. gibi diğer çözüm ve uygulamalar da sergilendi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin projeleriyle finale kaldığı 6 kategori şöyle: İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması, Uluslararası İnsansız Hava Aracı Yarışması, Eğitim Teknolojileri Yarışması, Turizm Teknolojileri Yarışması, Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışmaları.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica