Genel

Temizlik araçlarının satın alınmasını AKP ve MHP’li üyeler reddetti

Temizlik araçlarının satın alınmasını AKP ve MHP’li üyeler reddetti … Söz konusu temizlik araçları kiralama ihalesi, kimsenin aklında şüpheye yer bırakmaması ve şeffaf olması için açık ihale şeklinde olacaktır. detaylar haberimizde…

Temizlik araçlarının satın alınmasını AKP ve MHP’li üyeler reddetti

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, geçen meclis toplantısı sonrasında hizmet araçlarının satın alınmasının gerekliliğini karşılaştırmalı hesap cetveliyle kamuoyuna açıklamıştı.

İzmit Belediyesi meclis toplantısında araçların satın alınması yetkisi AKP ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi. Gerçekleşen “red” toplantısından sonra İzmit Belediyesinden bir açıklama yapıldı.

İzmit Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

İzmit Belediyesi, sürekli olarak gündeme gelen; araç kiralama ve araç satın alma konularındaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek adına açıklama yapma gerekliliği doğmuştur.

Temizlik işlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için gerçekleştirilen temizlik araçları kiralama ihalesini alan şirketin süresi 31.12.2019 tarihinde sona ermektedir. Bu bağlamda, İzmit Belediyesinin AK Parti ve MHP’li meclis üyelerince temizlik işlerinde kullanılacak araçların da içerisinde bulunduğu hizmet araçlarının satın alınmasına izin verilmemesi sebebiyle, 90 adet temizlik aracının kiralanması ve bu şekilde yeni bir ihaleye çıkılması zaruriyeti doğmuştur. Satın alınması gündemde olan temizlik araçlarının neden yeniden kiralama ihalesine çıkıldığının açıklaması ise basittir.

Zira İzmit Belediyesi’nin 5 Kasım tarihinde gerçekleşecek Meclis Toplantısında araç satın alma kredi yetkisi verilse dahi, araç satın alma ihalesinin ortalama 3 ay, ihaleyi alan firmanın araç teslimi ise ortalama 5 ay süreceğinden, temizlik işlerinin aksamaması için temizlik araçlarının 1 yıllık kiralanması gereklidir.
Ayrıca söz konusu temizlik araçları kiralama ihalesi, kimsenin aklında şüpheye yer bırakmaması ve şeffaf olması için açık ihale şeklinde olacaktır. İzmit Belediyesi vatandaşlarına olan hizmetlerinde en ufak bir aksama olmaması için gece gündüz çalışmaya devam edecektir.

Değerli kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica