Siyaset

Terzi: “Yönetim Kurulunu oluşturma görevi şahsıma tevdi edildi”

Başkan Terzi Sosyal medya hesabından kongrede tek aday olduğunu açıklaması ardından Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahyaoğlu’nun kendisine destek vermesi AKP’li üyelerin ve diğer Adayların tepkisine neden oldu.

Terzi: “Yönetim Kurulunu oluşturma görevi şahsıma tevdi edildi” … Terzi; “Bu görevi bana layık gören Genel Merkezimize ve il başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve bütünlük içinde kongremizden güçlenerek çıkacak ve Ak davamızın bir neferi olarak hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. detaylar haberimizde…

Terzi: “Yönetim Kurulunu oluşturma görevi şahsıma tevdi edildi”

Rize’nin Ardeşen ilçesinde 26 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan ve 3 ismin adaylığını açıkladığı AKP’nin 7. olağan ilçe kongresine 4 gün kala mevcut başkan Mustafa Terzi AKP Genel Merkezi’nin kendisini tek aday olarak görevlendirdiğini açıkladı.

Başkan Terzi Sosyal medya hesabından kongrede tek aday olduğunu açıklaması ardından Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahyaoğlu’nun kendisine destek vermesi AKP’li üyelerin ve diğer Adayların tepkisine neden oldu.

‘GÖREV ŞAHSIMA TEVDİ EDİLDİ’

Cumartesi yapılacak olan ilçe kongresi öncesi mevcut AKP Ardeşen İlçe Başkanı Mustafa Terzi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Genel Merkezimiz ve Rize İl Başkanlığımızın istişareleri sonucu Ak Parti Ardeşen 7.olağan kongresinde İlçe Yönetim Kurulunu oluşturma görevi şahsıma tevdi edildi.

Bu görevi bana layık gören Genel Merkezimize ve il başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve bütünlük içinde kongremizden güçlenerek çıkacak ve Ak davamızın bir neferi olarak hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Kongremizin hayırlı olmasını Yüce Allah’tan dilerim. Durmak yok yola devam.” şeklinde paylaşımda bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI ŞİMDİDEN KUTLADI

Mevcut ilçe başkanı Mustafa Terzi’nin bu paylaşımının altına AKP’li Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kâhyaoğlu; “Beraber omuz omuza yürümekten gurur duyduğum değerli Başkanım, İlçe başkanlığın hayırlı olsun. Hizmet yolunda yolumuz açık olsun” diyerek şimdiden kutladı.

‘DEMOKRASİLERDE SANDIK NAMUSTUR’

Yaşanan bu gelişmelerin ardından AKP Ardeşen İlçe Başkanlığı adaylığını açıklayan AKP Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kutanoğlu yaşananlara “Demokrasilerde Sandık namustur” diyerek tepki gösterdi. AKP’li tüm üye ve delegelere şu mesajı gönderdi:

“Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet nezdinde hafızalara kazınan bir sözünü hatırlatmak isterim ‘Demokrasilerde sandık namustur’… Siz değerli delegelerimizin bu düstur ile özgür iradelerini sandığa yansıtacaklarına kesin gözüyle bakıyor ve desteklerinizi bekliyorum” dedi.

‘ADAYLIK AÇIKLAMAM HACKLENDİ’

İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıklayan İbrahim Kutanoğlu parti üyelerine gönderdiği mesajın ardından bu kez sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, daha önce Ardeşen ilçe başkanlığına aday olduğu şeklindeki açıklamasının hacklendiğini iddia etti.

AKP üyeleri demokrasi vurgusu yaptı, Başkan Terzi’nin açıklamalarına tepki gösterdi.

AKP delegelerinden Dursun Ali Kutanoğlu; “Kongre yapılıp sandıktan çıkan sonucu beklemeden ilçe başkanını belirlemek ve bu doğrultuda açıklama yapmak delegelerin oyuna ipotek koymak ve demokrasinin temel felsefesini kabul etmemek anlamını taşımaktadır. Delegelerin düşüncelerini hiçe sayarak yapılan bu açıklamaları yanlış buluyor ve sandıktan çıkacak sonucun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KONGREDE 3 ADAY VAR

26 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan AKP Ardeşen İlçe Kongresi öncesi mevcut başkan kendisini tek aday olarak atandığını açıklamasına rağmen kongrede mevcut Başkan Mustafa Terzi’nin yanı sıra AKP Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kutanoğlu, Salih Örsoğlu ile uluslararası ilişkiler uzmanı olarak bilinen gazeteci, yazar Turgay Terzibaş yapılacak olan kongrede aday olduklarını açıklamıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından kongrede aday olacak isimlerden Turgay Terzibaş ile Salih Örsoğlu’nun kongrede tek aday olacağını açıklayan mevcut Başkan Terzi’ye tepki olarak adaylıktan vazgeçip diğer aday İbrahim Kutanoğlu’nu destekleyecekleri ileri sürüldü.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica