Genel

Tillerson ABD Dışişlerinden Trump tarafından kovuldu

Tillerson ABD Dışişlerinden Trump tarafından kovuldu ABD Dışişleri bakanı Rex Tillerson görevi CIA direktörü Mike Pompeo’ya bıraktı, CIA’nin başına ise ilk kez bir kadın direktör geliyor. Donald Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Tillerson’ın yerine CIA Başkanı Mike Pompeo’nın geleceğini belirtti. Tillerson ABD Dışişlerinden Trump tarafından kovuldu detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Tillerson ABD Dışişlerinden Trump tarafından kovuldu

“Donald Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Tillerson’ın yerine CIA Başkanı Mike Pompeo’nın geleceğini belirtti”

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın görevini bırakacağı açıklandı. İlk olarak Washington Post gazetesi tarafından ortaya atılan iddia, Başkan Donald Trump tarafından da doğrulandı. Donald Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Tillerson’ın yerine CIA Başkanı Mike Pompeo’nın geleceğini belirtti.

“Trump ile İran başta olmak üzere bir dizi konuda anlaşmazlık yaşadığı bilinen Tillerson’ın birkaç ay önce de istifa ettiği öne sürülmüştü”

Trump ile İran başta olmak üzere bir dizi konuda anlaşmazlık yaşadığı bilinen Tillerson’ın birkaç ay önce de istifa ettiği öne sürülmüştü. Tillerson’ın Trump’a ‘moron’ dediği belirtilirken, istifa iddiası yalanlanmıştı. Tillerson’ın son olarak Afrika ziyaretini erken kesip Washington’a dönmesi dikkat çekmişti. Donald Trump yönetimi, geçen yıldan bu yana önde gelen yetkililerin istifası ya da kovulması nedeniyle ABD içinde istikrarsızlık ve tutarsızlıkla eleştiriliyor.

“Donald Trump genel direktörlük koltuğuna başkan yardımcısı Gina Haspel’i aday göstereceğini söyledi”

CIA’de Mike Pompeo tarafından boşaltılmış olan direktörlük koltuğuna ise ilk defa bir kadın geliyor. Donald Trump genel direktörlük koltuğuna başkan yardımcısı Gina Haspel’i aday göstereceğini söyledi. Trump, Washington Post’a gönderdiği demeçte, “CIA’nin başına ilk defa bir kadının geçmesiyle tarihi bir dönüm noktası yaşanacak. Mike ve Gina bir yıldan uzun süredir beraber çalışıyor ve karşılıklı büyük bir saygı geliştirdiler” dedi.

“Gina Haspel ise kurumdaki otuz yıllık kariyerinin ardından geçen yıl Pompeo’nun yanında hizmet vermekten gurur duyduğunu…”

Gina Haspel ise kurumdaki otuz yıllık kariyerinin ardından geçen yıl Pompeo’nun yanında hizmet vermekten gurur duyduğunu Başkan Trump’ın kendisine tanıdığı fırsat için minnettar ve güveni için gurur duyduğunu ifade etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica