Genel

Tıp Fakültesi Hastanesinde ‘Kornea’ hırsızlığı

Tıp Fakültesi Hastanesinde ‘Kornea’ hırsızlığı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde genç ölülerden Göz Korneası ailelerden habersiz olarak alındığı ortaya çıktı. Tıp Fakültesi Hastanesinde ‘Kornea’ hırsızlığı detaylar yorum/haberimizin içinde yer almaktadır…

Tıp Fakültesi Hastanesinde ‘Kornea’ hırsızlığı

Haberci olarak belirtmemiz gereken çok önemli bir husus var. Bu husus üniversite yönetimini yakından ilgilendirmektedir.

Söz konusu olaylar Komsuoğlu dönemleri içinde gerçekleşmiştir. Mevcut yönetimi ilgilendiren kısım, devamlılık esasına göre işleyen sürecin muhatabı konumunda oluşlarıdır.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesi bünyesinde taşeron firma elemanı olarak çalışan H.A. 2001 yılında girdiği işyerinden 2013 yılında emekli olarak işyerinden ayrıldığını ifade ediyor.

2001 – 2013 yılları arasında temizlik görevlisi olarak çalışan H.A. görevi dışında otopsi işlemlerinde bizzat yer aldığını anlatıyor.

Görev süresi içinde, “Göz Anabilim Dalında doktor olarak görev yapan Prof. Dr. Y.Ç. ve Prof. Dr. N.Y. talimatı ile özellikle genç ve organları sağlıklı, yani herhangi bir bulaşıcı hastalığı olmayan ölülerin haberini kendilerine vermemizi bizzat istediler” diye olayı anlatıyor.

H.A. tarafından gazetemize ulaştırılan belgeler arasında görev yaptığı tarihlerde adlarını verdiği doktorlar tarafından Korneaları alınan ölülerin listesi de yer almaktadır.

Bu konuyla ilgili 19.03.2014 tarihinde Valilik Makamına verilmiş bir şikayet ve ihbar mektubu bulunmaktadır.
Yine H.A. tarafından ulaştırılan belgeler arasında bizzat kendisinin bulunduğu anda Korneası alınan ölünün “ölüm belgesi” yer almaktadır.

Konu yargıya intikal etmiş bulunmaktadır

Yargıya intikal eden suç unsuru konuyla ilgili; “Vefat eden hastalardan göz korneasının morgda kayıt altına alınmadan ve vefat eden hastanın yakınlarından izin alınmadan yapılan hırsızlık işlemleri devam etmektedir” deniliyor.

Şikayetçilerden C.B.; Ellerinde liste halinde ölüm tarihleri ve dosya no ları bulunan kişilerin göz kornealarının alındığını beyan etmektedirler.

Organ satışı ve Paralel Yapı bağlantısı haberleri

Şikayetçiler; Vefat eden hastalardan alındığını söyledikleri Korneaların ne yapıldığı konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ifade ederken bir hususa da dikkat çekiyorlar. “İçinde bulunduğumuz olağanüstü dönemde PARALEL YAPI tarafından organ satışı ile yasadışı bir kazanç sağlandığı yönünde basında çıkan haberler üzerine yine yasadışı alınan kornealar için çok acele soruşturma yapılması gerekmektedir” diyorlar.

Yine bu konu çerçevesinde şikayetçi Başbakanlık makamına 15.04.20.. tarih ve …. Kayıt no su ile dilekçe vererek durumu ihbar etmişler.

Şikayetçiler; “bizim dışımızda durumu öğrenen diğer arkadaşlarımıza gizli kamera yöntemiyle şantaj yapılmıştır ve bu konuda yargıya ayrıca intikal etmiştir” diye beyanlarını sürdürüyorlar.

Savcılığın “takipsizlik kararı” verdiği olayı Danıştay tarafından bozduran şikayetçiler, “özel hayatın gizliliğinin ihlali” yönünde 11.07.2016 tarihinde Kocaeli 3. Asliye Ceza Mahkemesinden karar çıkarmış bulunmaktalar.

Kamuoyunu bilgilendirme görevi olan gazetemiz yetkililerden yukarıda ifade edilen ve suç unsuru oluşturan eylemlerden çıkan soruların yanıtlarını beklemektedir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica