Genel

Tıp Fakültesinde çalınan Kornealar hangi önemli bürokrata takıldı

Tıp Fakültesinde çalınan Kornealar hangi önemli bürokrata takıldı Olay yeni değil… 2014 yılında oluyor… Ancak olay yeni olmasa da önemini yitirmesi uzak ihtimal konulardan birisi… Tıp Fakültesinde çalınan Kornealar hangi önemli bürokrata takıldı

Tıp Fakültesinde çalınan Kornealar hangi önemli bürokrata takıldı

2013 ve 2014 yıllarında şuan yayın hayatında olmayan bir gazetede yayımlanan, mağdur Celil Baş ve arkadaşlarının yaşadıkları olayların yargı süreçleri, olayı yeniden basının gündemine taşıdı.

Yargı süreçleri mağdur durumunda olan Celil Baş ve diğer şikayetçilerin dik duruşlarıyla kötü yönetilen Kocaeli’nin gözbebeği olan Üniversitenin içeri kısmında yaşananların görülmesini sağladı.

28 Aralık 2017 tarihinde olayın son hali belgeleriyle gazetemize geldi ve biz belgeli yayını yayınlamakta sakınca görmedik, yayımladık. Okumak isteyenler için; https://www.akarhaber.com/genel/tip-fakultesi-hastanesinde-kornea-hirsizligi/

Bizim 2017 yılı aralık ayında yapmış olduğumuz haber, 29 Kasım 2018 tarihinde habertürk televizyonunda Caner Aktan‘ın özel haberi olarak yayınlandı.

https://www.haberturk.com/morgdan-kornea-caliniyor-2240206  linkten izleyebilirsiniz…

Olay bu noktalara gelince elbette yeni belgeler gazetemize ulaşıyor…

Bu olayın yeni bir delili niteliğindeki belge, yine aynı yerde, cenaze sahiplerinden izin almadan gizli operasyonla çalınan kornealardan birisi ilimizin önemli bir bürokratına takılmış.
Bize ulaşan 25 Aralık 2014 tarihli Epikriz raporuna göre kornea nakil işlemi 23 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşmiş. Önemli bürokratın sağ gözüne takılan korneanın kimden alındığı belli değildir.

Kamuoyu merakla, önemli kişinin ismini ve ona takılan korneanın kimden alındığı konusunda üniversite yönetiminden bir açıklama beklemektedir.

Bu beklentileri yanıt vermesi gerekenler…; Yavuz hırsız evsahibini bastırır sözü Üniversite yönetimiyle yeniden meşhurluğuna zirve yaptı.

Mahkeme kararlarına rağmen üniversite yönetimi şu açıklamayı yaptı:

“Yazışmalar üst makamları bilgilendirecek şekilde yapılmıştır”

Başhekimlikten yapılan açıklamada, son günlerde önce yerel basın, akabinde ulusal bir kanalda ve gazetelerde, gerçeği araştırılmadan, KOÜ‘den daha önce ayrılan bir kişinin (Celil Baş) kasti ve art niyetli beyanatlarıyla yapılan haberlerin üzüntüyle takip edildiği belirtildi. Bu durumun, vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini vermeye çalışan hastane yönetimi ve çalışanlarının, iş huzuru ve motivasyonunu bozduğuna işaret edilen açıklamada; “Bu hususta yine aynı şahsın kasti beyanları ile daha önce yapılan suç duyurusunda yargı tarafından görevsizlik kararı verilmiş olup, kurumumuza yöneltilen suçlamaların ve iddiaların, yapılan idari soruşturma neticesinde yersiz ve mesnetsiz olduğu tespit edilmiş, gerekli yasal yazışmalar Cumhurbaşkanlığı ve Yükseköğretim Kurulunu bilgilendirecek şekilde yapılmıştır” ifadesi kullanıldı.

“Haberi yapanlar hakkında yasal süreç başlatılacaktır”

Açıklamada, bu konudaki yasal sürecin devam ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: “Konunun toplumsal hassasiyetler dikkate alındığında, gerçekçi bilgilere dayanmaksızın tartışılmasının kamuoyunda yanlış değerlendirmelere ve sağlık camiasına olan güveni zedeleyeceğine inanıyoruz. Hastanemizde kornea nakli dahil her türlü ameliyat ve işlem, dünya standartlarında yasalarımıza, yönetmeliklere ve insan hakları beyannamesine uygun olarak gerçekleştirilmekte olup yalnızca yasal değil aynı zamanda ahlaki, insani ve kutsal değerler dikkate alınarak yürütülmektedir. Tıp etiği başta olmak üzere, insan yaşamını kutsal sayarak tüm etik ilkeleri eksiksiz uygulamayı ilke edinmiş Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesini yıpratmaya yönelik bu durum kurumumuzca teessüfle karşılanmaktadır. Bu mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki araştırma yapılıp gerek beyanat veren, gerekse haberi yapanlar hakkında yasal süreç başlatılacaktır.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica