İGF

TKDK en çok Yozgat’a hibe verdi

TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü, kurulduğu günden bu yana yatırım tutarı yaklaşık 420 milyon lira olan 500 proje ile sözleşme imzaladı. Türkiye’de 42 il içerisinde en çok Yozgat’a hibe veren kurum oldu.

YOZGAT (İGFA) – Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD programı kapsamında Yozgat’a kazandırılacak 500’üncü proje olan “Bakliyat Eleme ve Paketleme Tesisi” için imza attı.

TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü, 500 projeye yaklaşık 230 milyon TL hibe sağladı. Yozgat’a sektör bazında; 91 süt üretim tesisi, 42 besi çiftliği, 3 kanatlı et üretim tesisi, 1 süt işleme tesisi, 3 süt toplama merkezi, 4 kırmızı et işleme tesisi, 281 bitkisel üretim işleme ve pazarlama projesi, 42 arıcılık projesi, 9 zanaatkârlık ve katma değerli ürünler projesi, 18 kırsal turizm tesisi, 1 su ürünleri üretim tesisi, 3 makine parkı, 2 yenilenebilir enerji tesisi kazandıran koordinatörlük, başvuruları  kabul edilen projelerin incelemelerini sürdürüyor.

TKDK Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, ilde 500. proje sözleşmesinin  imzalanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sözleşme imzalanan 500. proje hakkında da bilgi veren Türker, Yozgat’ın Osmanpaşa Köyü’nde kurulacak Bakliyat Eleme ve Paketleme Tesisi’nin yatırım tutarının yaklaşık 3,8 milyon lira olacağını ve projenin tamamlanmasıyla ödenecek hibe tutarının yaklaşık 2,3 milyon lira olarak gerçekleştirileceğini söyledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica