Ekonomi

TMO mağazalarında kayısı satışına başlandı

Malatya’da binlerce kayısı üreticisinin beklediği müjdeli haberi duyuran AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 150 mağazasında kayısı satışına başladı. detaylar haberimizde…

TMO mağazalarında kayısı satışına başlandı

MALATYA (İGFA) – Dünya kuru kayısı başkenti Malatya’da üreticilerinin beklediği gelişmeyle ilgili müjdeyi AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci verdi. Tüfenkci, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin kendi mağazalarında kayısı satışına başlamasıyla birlikte iç tüketimin yüzde 20-25 dolaylarında artış göstermesini beklediklerini kaydetti.

TMO’nun kayısı alım ve satımının hem piyasayı regüle etmek, hem de üreticinin ürününü daha istikrarlı fiyatlara piyasaya sunması anlamına geldiğini ifade eden Milletvekili Tüfenkci, bu gelişmenin yaklaşan bahar ayı öncesinde çiftçimize adeta ikinci bir bahar olacağını söyledi. TMO’nun kuru üzümde, kuru incir ve fındıktan sonra kuru kayısıyı Avrupa Coğrafi İşaret Belgeli ambalajlarla iç piyasaya sürmesi kayısı için milat niteliğinde bir gelişme olduğunu kaydeden Tüfenkci, bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica