İGF

TOFAŞ play-off’a 4’ncü sıradan girecek

Ligin 30. haftasında deplasmanda Türk Telekom’u 87-95 mağlup etmeyi başaran TOFAŞ Basketbol Takımı, normal sezonu 4. sırada tamamlayarak play-off’a saha avantajıyla girmeyi başardı.

ANKARA (İGFA) – TOFAŞ Basketbol Takımı, ING Basketbol Süper Ligi 30. hafta mücadelesinde Türk Telekom’a konuk oldu. Ankara Spor Salonu’nda oynanan normal sezonun son hafta karşılaşmasına Berk Uğurlu, Tarik Phillip, Berkan Durmaz, Tomislav Zubcic, Jeremy Simmons beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini Jeremy Simmons’ın elinden bulsa da ev sahibi takım 12-0’lık seri ile 4.30’da 12-2 öne geçti. Bu seriye mola dönüşü Tarik Phillip’in üçlüğüyle son veren Bursa temsilcisi, Berk Uğurlu, Jeremy Simmons ve Berkan Durmaz’ın basketleriyle 9-0’lık seri yakaladı ve 6. dakikada farkı 1’e çekti: 12-11. Rakibin sayılarına Tomislav Zubcic, Berk Uğurlu ve Jeremy Simmons ile karşılık veren konuk ekip, Akoon-Purcell’in üçlüğüyle ilk çeyreği 25-23 geride kapattı.

İKİNCİ ÇEYREKTE ÖNE GEÇTİ

İkinci periyodun başında Berkan Durmaz ile eşitliği sağlayan ve Akoon-Purcell’in üçlüğü sonrası Muhsin Yaşar’ın serbest atışlarıyla 28-30 öne geçen TOFAŞ Basketbol Takımı, Akoon-Purcell ve Semaj Christon’ın sayılarıyla 12. dakikada durumu 30-34 yaptı. Akoon-Purcell ile bir üçlük daha bulan Mavi Yeşilli takım, Semaj Christon ve Tarik Phillip’in basketleriyle 17. dakikada 7 sayılık farkı (40-47) yakaladı. Jeremy Simmons’ın elinden skor bulmaya devam eden TOFAŞ, soyunma odasına 48-52 önde girdi.

SON ÇEYREĞE ÜSTÜN GİRDİ

Üçüncü çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken, Bursa ekibi Tarik Phillip ve Tomislav Zubcic’in sayılarıyla skoru elinde (52-57) tutmaya çalışsa da ev sahibi takım 7-0’lık seri ile 23. dakikada 59-57 öne geçti. Bu seriyi Semaj Christon’ın turnikesiyle sonlandıran TOFAŞ, Semaj Christon, Tarik Phillip, Muhsin Yaşar’ın basketleriyle son çeyreğe 64-66 üstün girdi.

Dördüncü periyoda da Semaj Christon’ın smaç basketiyle başlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, rakibin sayılarına engel olamayınca 32.30’da 69-68 geriye düştü. Son 6 dakikaya 73-70 Türk Telekom üstünlüğüyle girilirken, mola dönüşü Berk Uğurlu’nun orta mesafeli ve Tomislav Zubcic’in üçlüğüyle 73-75 yeniden öne geçen Mavi Yeşilliler, Tomislav Zubcic ve Semaj Christon’ın elinden bulduğu sayılarla bitime 3 dakika kala farkı 7’ye çıkardı: 77-84. Ev sahibi takım Kyle Wiltjer ve Samuel Dekker’ın üçlükleriyle bitime 1.12 kala farkı 2’ye (86-88) çekse de kalan sürede hata yapmayan TOFAŞ, Berk Uğurlu’nun turnike basketi sonrası Tarik Phillip’in elinden kritik bir üçlük bularak bitime 27 saniye kala maçı kazanma noktasına getirdi. Berk Uğurlu’nun turnike basketi sonucu belirlerken, TOFAŞ, parkeden 87-95 galip ayrılan taraf oldu.

Türk Telekom deplasmanında TOFAŞ’ta Semaj Christon 21 sayı-4 ribaund-5 asist ile takımın en skorer ismi olurken; Tarik Phillip ve Tomislav Zubcic 15’er sayı; Jeremy Simmons 13 sayı; DeVaughn Akoon-Purcell 11 sayı; Berk Uğurlu 10 sayı üretti.

 

Bu sonuçla ING Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu 19 galibiyet-11 mağlubiyet ile 4. sırada tamamlayan TOFAŞ Basketbol Takımı, play-off’a saha avantajıyla girmeyi başardı. Mavi Yeşilliler, oynanacak erteleme maçları sonrasında play-off çeyrek finali için normal sezonu 5. sırada bitirecek takım ile eşleşecek. Play-off maç tarihleri Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından daha sonra açıklanacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica