İGF

TOFAŞ sahasında Petkimspor’u mağlup etti

ING Basketbol Süper Ligi’nin 4’ncü haftasında TOFAŞ sahasında ağırladığı Aliağa Petkimspor’u 97-83 mağlup etti.

BURSA (İGFA) – Son haftalarda lig ve Avrupa’da istediği sonuçları alamayan TOFAŞ, İzmir ekibine karşı galibiyet için sahaya çıktı. Mücadelenin başlarında iki takım da dengeli hücum ederken, Mavi Yeşilliler istediği üstünlüğü rakibi önünde kuramazken, ilk periyot 18-18’lik beraberlikle sonuçlandı.

İkinci periyotta da dengeler çok fazla değişmezken, TOFAŞ’ta Cruz etkinliği ile takımın başını çekti. İzmir ekibi de başarılı dış sayılarla maçta kalmayı başarırken, soyunma odasına da 44-45 önde giden taraf Aliağa Petkimspor oldu.

Üçüncü periyoda ise daha iyi başlayan takım TOFAŞ, Pako Kruz’un liderliğinde daha iyi hücum etmeye başladı. Petkimspor ise Foreman’ın üçlükleri ile maçın içinde yer almaya çalıştı. Mavi Yeşilliler, Zubzic’in de devreye girmesiyle farkı artırdı. İzmir ekibi ise çeyreğin son bölümde TOFAŞ’ın hücumdan boş dönmesini değerlendirince farkı eritip, final periyoduna 69-69’luk eşitlikle gidilmesini sağladı.

Dördüncü çeyrek ise karşılıklı top kayıplarıyla başladı. Eşitliği bozan sayıyı ise Petkim’den Brownie kaydetti. Maç boyunca süren çekişme son bölüme de yansıdı. Cruz gene takıma sayılarıyla hayat verirken, Petkim’de de Foreman oyundan çıkıncaya kadar İzmir ekibini sırtladı. Çeyreğin ikinci yarısından itibaren TOFAŞ psikolojik üstünlüğü de eline geçirdi. Cook, Sheppard ve Cruz’un etkili oyunları da Bursa temsilcisini öne taşıdı. Maç sonunda ayakta kalan TOFAŞ karşılaşmadan 97-83 galip ayrıldı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica