Genel

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet Gülmen ve Özakça davasında mütalaa açıklandı. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet

KHK ile kamu görevinden ihraç edilen Nuriye Gülmen’in “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istenirken Semih Özakça’nın ise “Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan cezalandırılmasını istedi.

Gülmen ve Özakça’nın “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” suçlarından yargılandığı davanın 4. Celsesi görüldü.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülen davaya geçen duruşmada hakkında ev hapsi kararı verilen tutuksuz sanık Semih Özakça ile tutuksuz sanık Acun Karadağ katıldı.

Gülmen için 15 yıl istendi

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kamu görevinden ihraç edilen ve işlerine dönmek için açlık grevi başlatan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında 3 ayrı suçtan açılan davada savcı; esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Savcı, Gülmen ile Özakça’nın “silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan ceza almasını talep ederken; tutuksuz yargılanan Acun Karadağ’ın ise üzerine atılı suçlardan beraatine hükmedilmesini istedi.

Polis müdahalede bulundu

Duruşmanın tamamlanmasının ardından Gülmen ile Özakça’ya destek için gelen bazı kişiler, cezaevinin önünde oturma eylemi yaptı. Polisin yaptığı uyarıya uyulmaması üzerine gruba tazyikli su, ardından da biber gazıyla müdahale edildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica