İGF

Toprağa dönüş romanı 80 yıl sonra Kor Yayınlarında

Zonguldaklı araştırmacı yazar Ahmet Naim Çıladır’ın kaleme aldığı Toprağa Dönüş adlı romanı 80 yıl sonra Kor yayınlarında yayımlandı.

Sina Çıladır(ZONGULDAK İGFA)- Toprağa Dönüşü yayına hazırlayan Rahşan İnal ve Akın Bakioğlu internet hesaplarından, “Toprağa Dönüş; kır ve kentin sosyal, ekonomik ve kültürel farklılıklarını, farklı toplumsal sınıflardan karakterlerle, onların gündelik hayatlarını detaylarıyla aktaran bir roman.

Yerli burjuvazi, maden işçileri ve köylülerin dünyasını; kostümlü balolardan maden cinayetlerine, poker partilerinden köy düğünlerine kadar zengin bir olay örgüsüyle okura sunmaktadır. Bu bakımdan eserin sosyal bilimcilerin de ilgisini çekeceğini umuyoruz

Roman, 28 Nisan 1941-1 Eylül 1941 tarihleri arasında, Yedigün dergisinde, 19 sayı tefrika edildikten seksen yıl sonra ilk defa Kor Kitap tarafından basıldı.Uzun süren yayın sürecinin ayrıntılarını “Sunuş” bölümünde yazdık. “Önsöz” Adnan Özyalçıner imzalı. Sina ve Zehra Çıladır’a, Kor Kitap çalışanlarına çok teşekkür ederiz” dedi. 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica