Genel

Tramvay yoluna park edilen araçlar ceza kesilerek çekiliyor

Yasak olmasına rağmen tramvay hattında araç kullanan ve park eden araçlara Büyükşehir trafik zabıta ve trafik polis ekipleri müşterek olarak müdahale ediyor

Tramvay yoluna park edilen araçlar ceza kesilerek çekiliyor … “Tramvay hattında park yasağına uymayan araçlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından ceza kesilerek bulundukları yerden çekiliyor…” detaylar haberimizde…

Tramvay yoluna park edilen araçlar ceza kesilerek çekiliyor

Tramvay yoluna park edilen araçlar idari para cezası da uygulanıyor

Akçaray tramvay hattı, İzmit ilçesinde her gün binlerce vatandaşa hızlı ve güvenli bir ulaşım hizmeti veriyor. Sabah saat 05.00 ile gece 01.00 arasında araçların tramvay hattını kullanması ve park etmesi yasak olduğu halde bazı araçların bu kurala uymayarak tramvay hattını kullanması ve park etmesi, tramvay seferlerinin aksamasına neden oluyor. Bu olumsuzluk nedeniyle tramvay hattında park yasağına uymayan araçlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri tarafından ceza kesilerek bulundukları yerden çekiliyor.

YASAK PARKLAMAYA İDARİ PARA CEZASI

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri park yasağına uymayan araçları tespit etmek için her gün tramvay güzergahında düzenli denetimler yapıyor. Tramvay hattı üzerinde araçların belirlenen saatler içerisinde tramvay hattını kullanamayacağına dair tabelalar da bulunuyor. Tramvay hattına park eden araçlara idari para cezası, çekici otopark ücreti de uygulanıyor.

POLİS İLE ZABITA’DAN MÜŞTEREK DENETİM

Düzenli bir şekilde yapılan denetimleri Trafik Polis ve Trafik Zabıta ekipleri müşterek olarak gerçekleştiriyor. Denetimler kapsamında park eden araçlara zabıta ekipleri müdahale ederken tramvay hattını kullanarak yol alan araçlar hakkında ise polis ekipleri yasal işlem gerçekleştiriyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica