Siyaset

Trump’ın açıklaması bizim için yok hükmünde, israil terör devletidir

Trump’ın açıklaması bizim için yok hükmünde, israil terör devletidir ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Bu kararın hayata geçirilmesinin kolay olmayacağını göstereceğiz. Trump’ın açıklaması bizim için yok hükmündedir” dedi. Trump’ın açıklaması bizim için yok hükmünde, israil terör devletidir detaylar haberimizde…

Trump’ın açıklaması bizim için yok hükmünde, israil terör devletidir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kudüs’ü başkenti ilan eden İsrail’e “Kudüs’ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. Bu milletin mazisinde, Ey İsrail, asla soykırım yoktur. Bu milletin tarihinde etnik temizlik yoktur, katliam, zulüm, işkence yoktur” sözleriyle seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Sivas Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Bizim için zalimin de mazlumun da kim olduğunun önemi yoktur”

Sözde ileri demokrasinin beşiği ülkelerde, ne yazık ki en temel hak ve özgürlükler fütursuzca katlediliyor. Bizden, bu tabloya sessiz kalmamızı istiyorlar, köşemize çekilmemizi, adaletsizliğe boyun eğmemizi, çocukların kanları üzerine inşa ettikleri zulüm düzenine rıza göstermemizi bekliyorlar, bizden değerlerimizi ayaklar altına alarak teslimiyet yolunu seçmemizi talep ediyorlar. Kardeşlerim, Müslüman, hele de bu Müslüman Türk ise cesur insandır, bu böyle biline. Biz, ‘Kim var’ diye seslenilince sağına ve soluna bakmadan, fert fert ‘Ben varım’ diye haykırmayı, hayatının merkezine yerleştirmiş insanlarız. Bizim için zalimin de mazlumun da kim olduğunun önemi yoktur. Tavrımızı muhataplarımızın kimliğine, diline, dinine, gücüne göre değil, haklı mı haksız mı olduğuna bakarak belirleriz. Zalim öz kardeşimiz de olsa, karşısına dikilmekten çekinmeyiz.

“Birileri savaş için gayret sarf ediyor”

Ülkemizin merkezinde yer aldığı coğrafya kasvetli günler yaşıyor. Türkiye barış, istikrar ve güvenlik için çalıştıkça birileri de savaş için gayret sarf ediyor. Birileri İslam dünyasını gözyaşına boğmak için uğraşıyor.

“Bu milletin tarihinde etnik temizlik yoktur”

Kudüs’ü çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. Bizden sessiz kalmamızı, adaletsizliğe boyun eğmemizi bekliyorlar, bizim için zalimin de mazlumun da kim olduğunun önemi yok. Bu milletin mazisinde, Ey İsrail, asla soykırım yoktur. Bu milletin tarihinde etnik temizlik yoktur, katliam, zulüm, işkence yoktur. Birilerinin tehditlerinden yılacak, şantajlarına boyun eğecek bir millet değiliz

“Sayın Putin ile de hem bu meseleyi hem de Suriye meselesini etraflıca değerlendireceğiz”

Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dönem başkanı olarak, İstanbul’umuzda İslam ülkelerinin liderlerini, hükümet başkanlarını olağanüstü bir zirvede bir araya getiriyoruz. Burada belirleyeceğimiz yol haritası ile kararın hayata geçirilmesinin hiç de öyle kolay olmayacağını göstereceğiz. Trump’ın açıklaması bizim için yok hükmündedir. Orayı başkent olarak ilan etmeniz, binanızı oraya taşımanız yok hükmündedir. Yarın akşam sayın Putin ile de hem bu meseleyi hem de Suriye meselesini etraflıca değerlendireceğiz.

“İsrail Terör Devletidir”

1947-67 arasında Filistin küçülmeye başladı. 1967’de İsrail iyice büyüdü. Geliyoruz bugüne. Mevcut durum. Şu anda İsrail ne oldu, bugün ve Filistin ne oldu? Filistin mazlum, mağdur. İsrail tam bir işgal devleti. Dünyanın almış olduğu hiçbir kararı bugüne kadar bu İsrail tanımamıştır. İsrail terör devletidir, terör. 14 yaşındaki çocuğu, gözleri bağlı olarak bu teröristler bakın ne halde sürüklüyorlar.

“Kudüs, bizim gözümüzün nurudur”

Kudüs, İstanbul’un kardeşi, Konya’nın, Sivas’ın, Diyarbakır’ın dostudur. Kudüs, bizim gözümüzün nurudur. Çocuk katili bir ülkenin insafına terk etmeyeceğiz. İşgal ve yağmadan başka hiçbir değeri olmayan bir devletin insafına da bırakmayacağız. Mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica