Genel

TTB Merkez Komitesi üyelerini evlerine yapılan baskınla polis aldı

TTB Merkez Komitesi üyelerini evlerine yapılan baskınla polis aldı “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı bildiri yayınladıktan sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef haline getirilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri, sabah 6.30 sularında evleri polis tarafından basılarak gözaltına alındı. TTB Merkez Komitesi üyelerini evlerine yapılan baskınla polis aldı detaylar haberimizde…

TTB Merkez Komitesi üyelerini evlerine yapılan baskınla polis aldı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlıklı bir bildiri yayınladıkları gerekçesiyle hedef haline getirilen Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi’nin 11 yöneticisi hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltı kararı verildi.

Sabah 6.30 sularında eş zamanlı evleri polis tarafından basıldı

Gözaltı kararının ardından Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon başlatıldı ve TTB üyelerin sabah 6.30 sularında evleri polis tarafından basıldı. Ankara merkezli 8 ilde başlatılan operasyon kapsamında aralarında TTB Başkanı Raşit Tükel’in de olduğu yöneticiler gözaltına alındı.

Ankara’ya gönderilecekler

Tükel, gözaltına alındıktan sonra polis nezaretinde Çap Tıp fakültesine götürüldü. Polis, Türkel’in buradaki ofisinde de arama yaptı. Daha sonra Prof. Dr. Raşit Tükel ile Prof. Dr. Taner Gören sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Tükel ve Gören’in, soruşturmanın sürdüğü Ankara’ya gönderileceği öğrenildi.

TTB Genel Merkezinde arama yapıldı

TTB Merkez Konsey üyesi Hande Arpat da, evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındıktan sonra yapılacak aramaya eşlik etmesi için TTB Genel Merkezi’ne götürüldü.

TTB üyesi hekimler genel merkez binası önünde toplandı

Haberi alan sağlık emek ve meslek örgütlerinin yönetici ve üyeleri ile TTB üyesi hekimler genel merkez binası önünde toplandı. Sağlık emekçileri, arama sonrasında Hande Arpat’ı alkışlar eşliğinde uğurladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklama

Gözaltılara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Başsavcılığımızca Türk Tabibler Birliği yetkilileri hakkında 3713 sayılı kanun uyarınca yapılmakta olan soruşturma kapsamında 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmiş olup , Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince yasal işlemler bu sabah itibarıyla başlatılmıştır.Ankara merkezli 8 ilde gözaltı, arama ve el koyma işlemlerine devam edilmektedir.”

Evleri basılıp, arama yapılan ve haklarında gözaltı kararı bulunan TTB Merkez konseyi üyesi doktorlar şöyle:

TTB Başkanı Raşit Tükel

Merkez Konsey üyeleri

Sezai Berber

Sinan Adıyaman

Selma Güngör

Şeyhmus Gökalp

Hande Arpat

Ayfer Horasan

Taner Gören

Funda Obuz

Yaşar Ulutaş

Nazım Yılmaz

CHP ve HDP milletvekilleri ve bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri tepki gösterdi

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin gözaltına alınmasının ardından TTB’nin Ankara’daki merkez binasını önüne gelen bazı CHP ve HDP milletvekillerinin yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, operasyona tepki göstererek konsey üyelerinin serbest bırakılmasını istedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica