Bilim-Teknoloji

Tübitak Bilim Fuarında özel yetenekli çocuklar icatlarını sergiledi

Tübitak Bilim Fuarında özel yetenekli çocuklar icatlarını sergiledi Zeytinburnu Şehitler Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) öğrenim gören özel yetenekli çocuklar, “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı”nda icatlarını görücüye çıkardı. Minikler; Sakın Ayak Basma, Mavlev Treni, Dokunma Yanarsın, Güvenlik Sistemleri, Manyetik Alan ve robotik çalışmalarını sergiledi. Tübitak Bilim Fuarında özel yetenekli çocuklar icatlarını sergiledi detaylar haberimizde…

Tübitak Bilim Fuarında özel yetenekli çocuklar icatlarını sergiledi

Öğrenciler, fen deney, robotik kodlama, astronomi, görsel sanatlar gibi 37 branştaki çalışmalarıyla fuarda yer aldılar.

“4006 kodlu TÜBİTAK proje desteği…”

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve 4006 kodlu TÜBİTAK proje desteğiyle Zeytinburnu BİLSEM’de düzenlenen fuar büyük ilgi gördü. Fuara eğitimciler ve idarecilerin yanı sıra merkezde eğitim alan özel yetenekli çocuklar ile aileleri katıldı. Bir yıl boyunca merkezde aldıkları atölye eğitimini birbirinden ilginç deneylerle uygulamaya sokan öğrenciler, bu deneylerini sergileme şansı yakaladı. TÜBİTAK için başvuru yapan öğrenciler, fen deney, robotik kodlama, astronomi, görsel sanatlar ve akıl oyunları branşlarında 37 projeyle görücüye çıkarak 4006 Bilim Fuarı’na renk kattı.

“450 öğrenci 19 sınıfta ve 14 atölye çalışıyor”

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, “Özel yetenekli öğrencilerin, öğretmen ve idareci arkadaşların bilinçlendirilmesi ve topluma kazandırılması konusunda büyük bir mesafe kat ettik. Yaklaşık 450 öğrenci 19 sınıfımız ve 14 atölye ile çalışmalarımız devam ediyor. Bugün yıl boyunca çocuklarımızın yapmış olduğu atölye çalışmalarını bugün burada sergileme fırsatı oldu.” dedi.

“İlgi ve yetenek alanlarının küçük yaşta farkına vararak…”

Zeytinburnu BİLSEM Kurucu Müdürü Fatma Sıhhat Mutlu, “Bakanlık tarafından tanılaması yapılan özel yetenekli öğrencilerimiz okullarında aldıkları eğitimin yanında haftada iki gün BİLSEM’de eğitim alıyor. Aynı anda çeşitli branşlarda atölye eğitimlerine devam ederken zihinsel gelişimleri çok yönlü destekleniyor. Zeytinburnu BİLSEM olarak öğrencilerimiz, astronomi, fen, deney, yaratıcılık, drama, robotik kodlama, akıl ve zeka oyunları derslerini aynı anda aldıkları için yaşıtlarından hızlı gelişim sağlamakta, ilgi ve yetenek alanlarının küçük yaşta farkına vararak ilgi alanlarına yönelmelerine ortam sağlanıyor.” dedi.

Minik çocuklarımızın takdire değer deneyleri:

“İki çiçek kullandık”

-Azra Aktürk(9): Tuzlu suyun bitkilere zararlarını görmek amacıyla deney yaptık. İki çiçek kullandık. Birini tuzlu suyla diğerini normal suyla suladık. Tuzlu suyla suladığımız çiçek rengini kaybetti ve soldu. Normal suladığımız çiçek canlılığını korudu ve güzel bir şekilde büyüyor. Bazı çiçekler tuzlu suya dayanıklı olabilir ama zamanla kuruyor.

“Dokunma yanarsın”

-Elif İpek Yaşarlar (9): Projemin ismi ”Dokunma yanarsın’.” İlk olarak tahta veya plastikten yapılmış düzeneğimizin arasına telimizi istediğimiz şekilde bağlıyoruz. Teli sabitlemeden önce bakır halkamızı yerleştiriyoruz. Ardından pil ve buzzer (almaç) ile birleştiriyoruz. Enerjiyi alan buzzer bakır halka temas ettiği zaman uyarı sesi veriyor.

“Bakır teli boruya sararak tünel oluşturduk”

-Asaf Emre Uzun (8): Projemin adı “Maglev Treni”. Bakır teli boruya sararak tünel oluşturduk. Pilin ön ve arka kısmına mıknatıs yerleştirdik. İtme ve çekme kuvvetinden dolayı burada bir manyetik alan oluştu ve pilimiz dönerek ilerliyor.

“Her öğrenci uygulayarak deneyerek öğreniyor”

-Öğretmen Samet Can (28): Burada kurduğumuz atölyelerde öğrencilere deneyim ve fikirlerine katkıda bulunabilecek çalışmalara yer veriyoruz. Her öğrenci uygulayarak deneyerek öğreniyor. Yaklaşık 9 ay önce kurulan bu merkezde şu an için 450 öğrenci haftanın bir günü buradaki atölyelerde kendilerini geliştirme fırsatı buluyor.

“Bugün öğrencilerimle 6 farklı proje yaptık”

-Öğretmen Çetin Yalçın (33): Birkaç yıldır kodlama ile ilgileniyordum ve öğrencilerimle de burada kodlama atölyesi kurduk. Bugün öğrencilerimle 6 farklı proje yaptık. Bu projeler; sakın ayak basma, Maglev treni, dokunma yanarsın, güvenlik sistemleri, manyetik alan ve robotik çalışmalar.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica