Genel

TÜGVA arazisi AKP’nin oyları ile İBB’den alındı

TÜGVA arazisi AKP’nin oyları ile İBB’den alındı

İBB Meclisi Nisan ayı oturumunda TÜGVA’nın Genel Merkezi’nin bulunduğu arazi İBB’den alınarak Eyüpsultan Belediyesi’ne verildi. Geçtiğimiz oturumda aynı karar İmamoğlu tarafından veto edilmişti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Nisan ayı toplantısına yüzde 40’lık ulaşım zammının öğrencilere yansıtılmaması kararının yanı sıra; AKP’nin TÜGVA için yaptığı kıyak damga vurdu.

TÜGVA’YA KIYAK

AKP’ye yakınlığı ile bilinen ve kadrolaşma belgeleri ile Türkiye’nin gündemine oturan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın Genel Merkezi’nin bulunduğu arazi, İBB’den alındı.

AKP’li üyelerin oyları ile kabul edilen karar ile arazi; 0 seneliğine bedelsiz olarak AKP’li Eyüpsultan Belediyesi devredildi.

NE OLMUŞTU?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu N. Bilal Erdoğan, AKP’li Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe gibi isimlerin “Yüksek İstişare Kurulu” üyesi olduğu TÜGVA’nın Genel Merkezi’nin bahçe ve bahçe altı otopark olarak kullandığı, İBB’ye ait 5 parselin Eyüpsultan Belediyesi’ne tahsis edilmesi yönündeki teklif geçtiğimiz toplantı da meclise sunulmuştu.

İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubunun oyları ile kabul edilen teklif, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilmişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica