Genel

Tuna: “Kadınların kazanılmış haklarından dönülmesine izin vermeyeceğiz”

Tuna: “Kadınların kazanılmış haklarından dönülmesine izin vermeyeceğiz” … Tuna; “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un davaya müdahil olacaklarını açıklaması samimiyetten uzaktır” dedi. detaylar haberimizde…

Tuna: “Kadınların kazanılmış haklarından dönülmesine izin vermeyeceğiz”

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, kadına yönelik şiddete karşı dayanışma içinde olmak için buluşma çağrısı yapan bir basın açıklaması yayınladı.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Banu Tuna imzasıyla yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Şiddet tırmanışta”

Türkiye’de, giderek ağırlaşan ve şu ana kadar COVİD-19’dan daha fazla cana mal olmuş bir pandemi uzun süredir devam etmektedir: Kadına yönelik şiddet. Hayatlarına erkekler tarafından son verilen kadınların sayısı her geçen gün artmaktadır. İçişleri Bakanlığı aksini söylese de COVİD-19 sürecinde kadına yönelik şiddetin her türü tırmanıştadır.

“Evrensel haklara “yerli ve milli” şerh düşmeyi…”

Kadına yönelik şiddetin önlenmesini amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi tartışan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı giderek artan oranda günlük hayatın düzenlenmesinde söz sahibi kılan, hemen her gün polis şiddetinin sergilenmesine ses çıkarmayan hatta şiddetin emrini veren hükümet, kadın ölümlerinden sorumludur. Vahşice öldürülen Pınar Gültekin’in kanı, kadın erkek eşitliğini tartışmaya açan, evrensel haklara “yerli ve milli” şerh düşmeyi amaçlayan, şiddete uğrayan kadınlara Diyanet eliyle sabretmelerini öğütleyen, kadınlara kaç çocuk doğuracaklarını, nasıl doğuracaklarını dayatan iktidarın elindedir. Pınar Gültekin’in ölümüne isyan eden kadınlara da polis eliyle şiddet uygulanırken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un davaya müdahil olacaklarını açıklaması samimiyetten uzaktır.

Kadınların haklarına ve hayatlarına sahip çıkmak için…

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu olarak kadın hareketinin yanında olduğumuzu, şiddetin önlenmesi, kadın istihdamı dâhil toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gereken her türlü desteği vereceğimizi, çabayı harcayacağımızı beyan ederiz. Kadınların kazanılmış haklarından dönülmesine izin vermeyeceğiz.

Bu amaçla, kadın örgütlerinin 26 Temmuz Pazar günü, saat 17.00’de Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda buluşma çağrısıyla, kadınların haklarına ve hayatlarına sahip çıkmak üzere orada bulunacağımızı duyururuz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica