Genel

Tuncay Aşkın: “Bütün Kocaeli’yi 41 plaka yapacağız”

Tuncay Aşkın: “Bütün Kocaeli’yi 41 plaka yapacağız” … Aşkın, “Niye 15 yıllık döneminizde siz yapmadınız? Sizin zamanınızdan kalan emeklilerin tazminatını ödemek için kredi çekmek gündemde. O işleri hep 31 Mart’a ertelemişsiniz” dedi. detaylar haberimizde…

Tuncay Aşkın: “Bütün Kocaeli’yi 41 plaka yapacağız”

Araç kiralayıp birilerine kazandırmak yerine özkaynaklarla satın alarak halka kazandırdıklarını belirten CHP’li meclis üyesi Tuncay Aşkın, “Türlü engellemelerinize rağmen İzmit’in sokaklarında 41 plakalı belediye araçlarını dolaştırıyoruz. 3 yıl sonra da inşallah bütün Kocaeli’yi 34 ve 16 plakalı araçlardan temizleyip 41 plaka yapacağız” dedi

İzmit Belediyesi’nin faaliyet raporunun görüşüldüğü Nisan ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Tuncay Aşkın AKP’li meclis üyelerinin taşıt alımlarıyla ilgili eleştirilerine yanıt vermek ve faaliyet raporuyla ilgili görüşlerini ifade etmek için söz aldı. Aşkın, “Sayın başkanımız 2 yılda yapılan faaliyetleri paylaştı. 2 yılda yapıldığını bilmediğimiz projeleri bile dinledik. Ayakkabıcılar Çarşısı’nın çatısı akıyormuş diye bize ‘Özür dileyin’ diyen AKP’liler size sesleniyorum; asıl siz 18 yıldır çivi çakmadığınız için bu kentin tamamından özür dileyin.

BÜTÜN İZMİT’TEN ÖZÜR DİLEYİN

Şu an eleştirdiğiniz, lafını ettiğiniz hiçbir alanda tek bir çivi çakmadınız. Allah razı olsun Başkanımızdan, CHP’li başkanımız el atıyor. Tavanı su kaçırıyormuş. Biz onu da çözeriz. ‘Çatı su akıtıyor’ diye bizim adımıza özür dilemeye ihtiyacınız yok. Ama İzmit’in tamamından çivi çakmadığınız için özür dilemeye ihtiyacınız var” şeklinde konuştu.

15 YILDA SİZ NİYE YAPMADINIZ?

Konuşmasının devamında İzmit’te 2 yıldır insana yatırım yapıldığının altını çizen Aşkın şu sözleri sürdürdü; “Bütün engellemelerinize rağmen araç alımlarıyla o kadar tasarruf edildi ki işçilerimize, ‘eşit işe, eşit maaş’ gibi bir düzen getirdik. Fatma Başkan Türkiye’deki en iyi sözleşmelerden birini yaptı. Onu geçebilmek için diğer belediyeler yarış halindeler. Niye 15 yıllık döneminizde siz yapmadınız? Sizin zamanınızdan kalan emeklilerin tazminatını ödemek için kredi çekmek gündemde. O işleri hep 31 Mart’a ertelemişsiniz.

HER YERDE 41 PLAKA GÖRDÜK YA!

Alımı yapılan araçlarla ilgili İçimde ukde kalan bir şey var. Tasarruf yapıldı, gelir elde edildi. Fakat belediyeye ait araçların üzerinde 41 plaka gördük ya ‘Allah’ıma şükürler olsun’ dedim. 18 yıl sonra bu kentin sokaklarındaki belediye araçlarında 41 plaka gördüm. Hep araç kiralama, hep 16 plaka, 34 plaka, bir ara da 35 plaka gezindi. Bu faaliyet raporunun neyini eleştiriyorsunuz. Artık İzmit’teki bütün araçlarımızın plakasında 41 yazıyor.

BÜTÜN KOCAELİ’Yİ 41 YAPACAĞIZ

Biz kiralayıp birilerine kazandırmak yerine satın alarak hem mal varlığımızı arttırıyoruz hem de tasarruf ediyoruz. Allah nasip ederse 3 yıl sonra bütün Kocaeli’de gezen araçların plakasını 41 yapmak için elimizden geleni yapacağız. Bütün Kocaeli’yi 41 yapacağız. Ayrıca başkanımız Kocaelispor maçlarına gitti, Kocaelispor’a el atmaya başladınız. Aynı Fethiye Caddesi gibi.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica