Genel

Tuncay Emir’de öğrenci Anne ve babalarına yönelik eğitim

Tuncay Emir’de öğrenci Anne ve babalarına yönelik eğitim Geçtiğimiz ay Milli Eğitim Bakanlığından STK’lara, özel okuldan köy okuluna kadar pek çok farklı kurumda görev yaparak Türkiye’deki eğitim sistemine her açıdan bakma fırsatı yakalamış deneyimli bir eğitimci… Tuncay Emir’de öğrenci Anne ve babalarına yönelik eğitim detaylar haberimizde…

Tuncay Emir’de öğrenci Anne ve babalarına yönelik eğitim

Eğitimci Kayhan Karlı…

Bu yıl onuncu yılı olan ve Yahya Kaptan ve Alikahya’da bir Kreş ve Gündüz Bakım Evi ve 2 Anaokul olmak üzere mevcut 3 hizmet binasında 80 kişilik uzman kadrosu ile yüzlerce öğrenciye hizmet veren ve ilimiz eğitim camiası içinde “güven, huzur, temizlik, kalite ve çağdaş eğitim ile saygın bir yere sahip olan Tuncay Emir Eğitim Kurumları öğrenci anne-babalarına yönelik eğitim” toplantılarına bir yenisini daha eklendi.

Geçen ay Eğitimci Ali Koç okulumuzun konuğuydu…

Geçtiğimiz ay Milli Eğitim Bakanlığından STK’lara; özel okuldan köy okuluna kadar pek çok farklı kurumda görev yaparak Türkiye’deki eğitim sistemine her açıdan bakma fırsatı yakalamış deneyimli bir eğitimci; Fide Okulları ve Eğitim Pedya’nın Kurucusu Eğitimci Ali Koç’un eğitim konferansının ardından; bu kez de yirmi yılı aşkın süredir eğitimci ve eğitim yöneticisi olarak görev almış olup liderlik ve liderlerin geliştirilmesi konusunda Türkiye’nin birçok ilinde konuşmalar yapmış; Ve eğitimler düzenlemiş, Harvard Üniversitesi, Kennedy School Executive Education “Art and Practice of Leadership Development” programını bitirmiş ve Lisans eğitimini Matematik öğretmenliği; yüksek lisansını eğitim yönetimi alanında tamamlamış olan liderlik eğitimcisi Kayhan Karlı; Tuncay Emir Eğitim Kurumları’nın Alikahya’daki okul eğitim salonunda “21. Yüzyılın Okulu ve Öğrenme” eğitimi verdi.

Tuncay emir eğitim kurumları Kayhan Karlı’ya plaket verdi

İki saat süren ve yaklaşık 70 anne-baba çocuklar için en iyisini en güzelini ve en doğrusunu yapmaya çalışılırken yanlış bilinen doğruları farklı bir bakış açısı ile dinleme ve değerlendirme ve eğitimi derinlemesine konuşabilme olanağı buldular.

Anne – Babaların katılım ve ilgisinden sınırsız mutluluk duyan Eğitimci Karlı, anne babalara temel önerim şu: “Hamileliği öğrendikleri andan itibaren yaşamlarına şöyle dönüp bakmaları lazım. Bir çocuğun iyi olma hali önce ebeveynden geçiyor. Anne babanın arasındaki ilişki ve duygu durumundan geçiyor.

“0-3 yaş arasını nasıl geçireceğiz”

Dolayısıyla birincil koşul; önce çocuk yapmaya karar verdikleri ya da hamileliği öğrendikleri andan itibaren kendi hayatlarındaki iyi olma durumlarını keşfetmek. Sonrası için çocuklarıyla birlikteki hayatlarını birkaç döneme planlamaları lazım. Okullaşmadan önceki dönem, yani 0-3 yaş arasını nasıl geçireceğiz, hangimiz çalışacak, işlerimiz ne olacak. Ondan sonra okulöncesi çağı dediğimiz 3-6 yaş; bu da erken çocukluk eğitiminin ilk kısmı. Çocuğun hayatındaki en kritik okullaşma dönemlerinden bir tanesi. Burada yakın çevresinde yani yakınsak gelişim alanı içerisinde okullaşması lazım çocuğun. Özel ya da değil fark etmez, bunu sağlayacak okullar, kreşler var mı?

İkinci adım ilkokul ve ortaokulda nerede yaşayacak bu çocuk, buna da dikkatlice bakmaları önemli.”

Çocuklarımızın geleceği için çağdaş-bilimsel eğitim etkinliği Tuncay Emir Eğitim Kurumları Kreş Müdürü Sevil Kolaç kurum, öğretmenler ve yüzü aşkın anne-babanın adına Eğitimci Kayhan Karlı’ya teşekkür çiçeği ve günün anısı plaket sunumuyla sonlandı.

 

Tuncay emir eğitim kurumları öğretmenleri eğitim sonrası Kahyan Karlı hocayla birlikteler…
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica