İGF

Tüpraş’tan 2020 yılı sürdürülebilirlik raporu

Tüpraş, 2020 yılında “Yaşamın Değerini Biliyoruz” mottosuyla sürdürdüğü faaliyetlerini paylaştığı “Sürdürülebilirlik Raporu’nu” yayımladı.

İSTANBUL (İGFA) – Küresel Raporlama Standartları “temel” seçeneğine uygun olarak hazırlan raporda; Tüpraş’ın sürdürülebilirlik alanındaki iyi uygulamaları, COVID-19 ile mücadele konusundaki çalışmaları ile iş birliklerine yönelik paydaş görüşleri yer aldı. Ayrıca, imzacısı olduğu Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) İlerleme Bildirimi’ne de yer verildi. Üretimden tedarik zinciri ve satış sonrası operasyonlara kadar her alandaki iş süreçlerinde Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını rehber alan Tüpraş, sürdürülebilirliği kurum kültürüyle birleştirerek faaliyetlerine devam ediyor. 

Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim performanslarını her geçen gün daha da geliştirdiklerini belirten Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, “Son 10 yılda yatırımlarımızın yüzde 20’sine yakın bir bölümünü sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdik. 2021 yılı sonunda çıtayı daha da üst seviyelere taşıyarak, gerçekleştireceğimiz yaklaşık 1,7 milyar TL’lik yatırımın yüzde 40’ını sürdürülebilirlik projelerine ayıracağız” dedi. 

238 MİLYON LİRALIK ÇEVRE YATIRIMI

Sorumlu üretici bilinciyle hareket ettiklerini dile getiren Yelmenoğlu, çevresel etkilerini azaltmak için tüm süreçlerinde doğal kaynak kullanımının azaltılması, kaynakların verimli kullanımı ve atıkların geri dönüşümü konularında çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Yelmenoğlu, üretim süreçlerinde ve ürünlerdeki verimlilik odaklı yenilikçi uygulamalar çerçevesinde, 2020 yılında 238 milyon TL çevre yatırımı gerçekleştirdiklerini de ifade ederken, Ar-Ge çalışmalarına da toplam 43,4 milyon TL kaynak aktardıklarını söyledi.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica