Ekonomi

Turizmde geride bıraktığımız tüm zamanların rekoru kırıldı

Turizmde geride bıraktığımız tüm zamanların rekoru kırıldı Bakan Kurtulmuş, bu yılın ilk üç ayında, Türkiye’ye gelen turist sayısında rekor kırıldığını söyledi. Kurtulmuş, “İlk üç ayın rakamlarına göre 5 milyon 138 bin turist, Türkiye’ye gelmiştir. Bu geçtiğimiz bütün yılların rekorudur” dedi. Turizmde geride bıraktığımız tüm zamanların rekoru kırıldı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Turizmde geride bıraktığımız tüm zamanların rekoru kırıldı

Numan Kurtulmuş “Turizm İstişare Kurulu Protokol İmza Töreni”ne katıldı…

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen ‘Turizm İstişare Kurulu Protokol İmza Töreni’ne katıldı. Törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile gelen turist sayısıyla ilgili rakamlar açıklayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl Türkiye, resmi rakamlarıyla 47,1 milyar dolarlık bir cari açığa sahip”

“Turizm, Türkiye’nin stratejik bir sektörüdür. Turizm sektörünün gelişmesiyle Türkiye’nin cari açığı da düşmeye devam edecektir. Geçtiğimiz yıl Türkiye, resmi rakamlarıyla 47,1 milyar dolarlık bir cari açığa sahip. Turizm sektörünün geçen yıl rakamlarıyla 32 milyar dolarlık bir potansiyele ulaştığını düşünürsek, aşağı yukarı tek başına bu yıldan itibaren turizm sektörü Türkiye’nin cari açığını kapatmaya gücü yetebilecek önemli bir sektör olacak.”

“Bu yıl, biz 38 milyon diyorduk ama rakamlar gösteriyor ki 40 milyona yakın turist gelecek”

“Ülkemizin cari açığını kapatacak güce erişen Turizm tüm halkımız, esnafımız ve işletmelerimizin desteğiyle daha yukarılarda yerini alacaktır. Bu yıl, biz 38 milyon diyorduk ama rakamlar gösteriyor ki 40 milyona yakın turist gelecek. Geçen sene ki 26,5 milyar dolarlık turizm gelirini bu sene 32 milyar dolara çıkaracağız.”

“İlk üç ayın rakamlarına göre 5 milyon 138 bin turist ziyaretçi, Türkiye’ye gelmiştir”

Turizm sektörüne ilişkin gelen rakamların kendilerini ümitlendirdiğini kaydeden Kurtulmuş, şöyle devam etti: “2017 yılı çok kuvvetli bir geri dönüş yolu oldu. 2018 de çok daha kuvvetli olacak. İşte ilk üç ayın rakamları ortadadır. İlk üç ayın rakamlarına göre 5 milyon 138 bin turist ziyaretçi, Türkiye’ye gelmiştir. Bu geçtiğimiz bütün yılların rekorudur. İlk üç ay olarak geçtiğimiz yılla kıyasladığımızda yaklaşık yüzde 35 – 36’lık bir artıştır.” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica