İGF

Türk hazırgiyim ve tekstili İspanya’ya dijitalde tanıtılacak

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB) ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) güç birliğine giderek Türkiye’nin hazırgiyim ve konfeksiyonda ikinci, Ege Bölgesi’nin ise birinci pazarı İspanya’ya 24-28 Mayıs tarihlerinde dijital ticaret heyeti düzenleyecek.

İZMİR (İGFA) – Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, 2020 yılında pandemi nedeniyle yaşanan sipariş ertelemeleri ve iptaller dolayısıyla İspanya’ya Türkiye geneli tekstil ihracatında yüzde 14 düşüş yaşandığını ve 241 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini hatırlattı.  
 
Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği olarak hem tekstil, hem hazır giyim sektörleri için Avrupa Birliği’nin üçüncü büyük tedarikçisi olduklarının altını çizen Başkan Eskinazi, “İspanya pazarında alıcılar hem kumaşı hem modeli görmek istiyor. Bu yüzden 3 birliğimizle güçlerimizi dijitalde birleştirmek istedik. Pandemi başladığı günden itibaren düzenlediğimiz dijital fuarlar ve dijital sektörel ticaret heyetleriyle tüm Türkiye’de sürükleyici bir etki yarattık ve dünyada dijital fuarcılıkta ilklere imza attık” dedi.
 
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş ise 2020 yılında 1,3 milyar dolarlık hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatında İspanya’nın 322 milyon dolarla ilk sırada olduğunu söyledi. Avrupa Birliği’nin önemli bir ihracat pazarı olduğunu kaydeden Başkan Sertbaş, dijital ticaret heyetinin çalışmalarıyla ilgili şunları kaydetti: “Kumaş ve hazır giyim sektörlerine yönelik gerçekleşecek etkinliğimizde Ege İhracatçı Birlikleri’nden 24, UTİB’den 21 olmak üzere 45 katılımcı firma yer alıyor. Dijital ticaret heyetinin ilk gününde heyet katılımcılarının İspanya pazarıyla ilgili bilgilendirileceği webinarlar düzenlenecek. Diğer 4 gün ise ikili iş görüşmeleri gerçekleşecek. 27-28 Ekim 2020 tarihlerinde 25 üye firmamızın katılımıyla en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ilk 5 ülke arasında yer alan Hollanda’ya ve çevre ülkelere bir dijital ticaret heyeti organize etmiştik. 2021’de de ana pazarlarımızda ve yeni pazarlarda dijital ticaret heyetleriyle aktif olmayı hedefliyoruz”.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica