İGF

Türk Kızılayı’nın ‘Hilal Sofrası’ Bursa’da 20 bin yemek dağıttı

Türk Kızılay Bursa Şubesi, ‘Hilal Sofra’ projesi kapsamında Ramazan’ın ilk 10 gününde 20 bin kişilik iftar yemeği dağıttı. Şube Başkanı Özcan Susmaz, “Gece-gündüz sahadayız” de

BURSA (İGFA) – Türk Kızılay Bursa Şubesi, pandemi sebebiyle kurulamayan iftar çadırlarının yerine günde 2 bin kişiye sıcak yemek ulaştırılması için hayata geçirdiği ‘Hilal Sofra’ projesi ile vatandaşların sofrasını ısıtıyor. Ayrıca, mobil mutfak araçlarıyla çeşitli mahallelerde günde 500 kişiye iftar öncesi ve sonrası dağıtımlar daüy yaparak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürüyor. 

‘TÜM KALPLERE HİLAL OLSUN’

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Özcan Susmaz, ‘Pandemi sebebiyle sofralar birbirinden uzak olsa da gönüller yakın olsun’ düşüncesinden yola çıkılarak geliştirilen Hilal Sofra projesi kapsamında Ramazan’ın ilk 10 gününde Bursa’da 20 bin kişiyi sıcak yemekle buluşturduklarını söyledi. Projenin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüreklere dokunduğunu belirten Başkan Susmaz, “Yıl içindeki yardımlarının bir bölümü olan Ramazan ayı için ‘Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye!’ sloganıyla kampanya başlatan Türk Kızılay, modern ve örnek projeleriyle hem hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunmaya devam ediyor. Türk Kızılay Bursa olarak Hilal Sofra Projemiz kapsamında Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerinin evine her akşam sıcak yemek teslim ederek, dayanışma ruhumuzu yaşatmayı ve sofralara mutluluk getirmeyi sürdürüyoruz. Şehrimizde evlerinde ziyaret ederek tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi 2 bin kişiye her gün sıcak yemek ulaştırmayı sürdürüyoruz. Ramazan sonuna dek her akşam bu yemekler evlere teslim edilecek. Böylece Türk Kızılay’ın iyilik sofrası gönüllere kurulurken ihtiyaç sahiplerinin sofraları bu mübarek ayda boş kalmayacak” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica