Mustafa Göksel

Türk tiyatromuzda ve operamızda bitmeyen bir efsane yıldızı kaybettik

Türk tiyatromuzda ve operamızda bitmeyen bir efsane yıldızı kaybettik Sahne ve opera hayatının dışında kendisini ekranlarda TELEVİZYON dünyasında TRT de başlayan yıllarca bir çok kanallarda da yayınlanan sinema ya da filmler halinde çekilen Kaynanalar projesinde Canlandırdığı Tijen karakteri ile tüm dünya da akıllara yer etti. Türk tiyatromuzda ve operamızda bitmeyen bir efsane yıldızı kaybettik yazısını akar haber yazarlarımızdan Mustafa Göksel tarafından kaleme alındı. haberin detayları Mustafa Göksel’in yorumuyla…

Türk tiyatromuzda ve operamızda bitmeyen bir efsane yıldızı kaybettik

“Opera denilince akla gelen birkaç ismin başında geliyordu Semra Aydan hocamız”

Türk tiyatromuzda ve Türk Sanatında Opera denilince akla gelen birkaç ismin başında geliyordu Semra Aydan hocamız. Operada ki son soprano seslerden biriydi. Bugün kendisini kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.

“Ankara Devlet Konservatuarı Şan ve Opera bölümlerini bitirdi”

1930 yılında doğan usta sanatçı Semra Aydan Ankara Devlet Konservatuarı Şan ve Opera bölümlerini bitirdi. Opera dalında yılardır uzmanlaştı.

“Hafif batı müziği şarkılarını seslendirdi”

Ankara Devlet Operasında Traviata operasıyla sanat hayatına başlayan sanatçı, Manon Lesko, Salome ve Carmen operalarında başrolde oynadı. Davet üzerine 1962 de Erivan, Tiflis ve Bakü operalarında sahneye çıktı ve çeşitli ülkelerde konserler verdi. Sonraki dönemde Ankara Devlet Operasından ayrılan Sevda Aydan hafif batı müziği şarkılarını seslendirdi.

“Kaynanalar projesinde Canlandırdığı Tijen karakteri ile tüm dünya da akıllara yer etti”

Sahne ve opera hayatının dışında kendisini ekranlarda TELEVİZYON dünyasında TRT de başlayan yıllarca bir çok kanallarda da yayınlanan sinema ya da filmler halinde çekilen Kaynanalar projesinde Canlandırdığı Tijen karakteri ile tüm dünya da akıllara yer etti.

“Akademik olarak öğretim görevliliği yapan Profesör Doktor Semra Aydan 88 yaşında yaşamını yitirdi”

Opera da ki son soprano seslerden irisi olan Semra Aydan Ressam olarak ta büyük tablo ve eserler verdi. Üniversite anlamında da akademik olarak öğretim görevliliği yapan Profesör Doktor Semra Aydan 88 yaşında yaşamını yitirdi. Semra Aydan Ayrıca Usta Oyuncu Tiyatrocu Ege Aydan’ın annesi ve Eski milli basketbolcu Efe Aydan’ın da eşiydi. Kendisine ALLAH tan rahmet diliyoruz sanat camiasına da başsağlığı diliyoruz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica