Genel

Türkiye – Almanya – Fransa ve İspanya’ya seyahat yasağı

Türkiye – Almanya – Fransa ve İspanya’ya seyahat yasağı … Riyad yönetimi sabah saatlerinde de Covid-19 ile mücadele kapsamında, 9 ülke ile uçak ve gemi seferlerini askıya aldığını bildirmişti. detaylar haberimizde…

Türkiye – Almanya – Fransa ve İspanya’ya seyahat yasağı

Suudi Arabistan, koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Umman, Fransa, Türkiye, İspanya ve Almanya’ya kara ve deniz yoluyla yapılan seyahatleri geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

Duyuru Suudi devlet ajansı SPA tarafından yapıldı

İçişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırılan SPA’nın haberinde; bu ülkelerin herhangi birinden gelen ya da Suudi Arabistan’a gelmeden 14 gün önce bu ülkeleri ziyaret eden kişilerin, ülkeye girişine izin verilmeyecek.

Riyad, sabah saatlerinde 9 ülkeye seferleri askıya almıştı

Riyad yönetimi sabah saatlerinde de Covid-19 ile mücadele kapsamında, 9 ülke ile uçak ve gemi seferlerini askıya aldığını bildirmişti.

İçişleri Bakanlığından yetkili kaynağın yaptığı açıklamaya göre, hükümet, vatandaşların ve ülkede yaşayan yabancıların; Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Lübnan, Suriye, Güney Kore, Mısır, İtalya ve Irak’a seyahatlerini geçici olarak durdurdu.

Adı geçen ülkelerden gelenlerin ve son 14 gün içinde oralarda bulunanların da ülkeye girişinin geçici olarak askıya alındığı belirtilen açıklamada; Suudi Arabistan’ın bu ülkelerle uçak ve gemi seferlerini de durdurduğu kaydedildi.

Açıklamada, BAE, Kuveyt ve Bahreyn’den gelenlere getirilen kısıtlamanın yalnızca havayolu üzerinden geçerli olduğu vurgulanarak, kara yolu girişlerine yasak getirilmediğine işaret edildi.

İçişleri yetkilisi, gerekli ve zorunlu önlemlerin alınarak tahliye, nakliye ve ticari seferlerin bunun dışında tutulduğu; ayrıca insani ve istisnai durumlar için İçişleri ve Sağlık bakanlıklarının koordine halinde olacağını belirtti.

Suudi Arabistan geçtiğimiz günlerde de kendi vatandaşları dahil olmak üzere tüm ziyaretçilere Umre yasağı getirmişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica