Genel

İnce ve CHP oylarının oranlarında çarpıcı detayları

İnce ve CHP oylarının oranlarında çarpıcı detayları Türkiye sandık başına gitti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce resmi olmayan sonuçlara göre 30,8 oy aldı. İnce ve CHP oylarının oranlarında çarpıcı detayları detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

İnce ve CHP oylarının oranlarında çarpıcı detayları

Muharrem İnce’nin oy oranlarında çarpıcı bir detay göze çarpıyor. İnce, partisinin oy oranından 8.1 puan fazla oy almış oldu. CHP, 24 Haziran’da beklediği oy oranını yakalayamadı bazı illerde oy oranı düştü.

“İnce partisinden 8.1 oranından fazla oy aldı”

Türkiye 24 Haziran günü seçime gitti ve cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçti. Seçimde yüzde 30,8 oy alan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinin oy oranından 8.1 puan fazla oy almış oldu. CHP 24 Haziran’da beklediği oy oranını yakalayamazken CHP, parlamento seçimlerinde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yüzde 8.1 oranında daha az oy aldı.

“Birinci çıktığı 6 ilde oy kaybederken 31 ilde oylarını arttırdı”

Cumhuriyet Halk Partisi resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 22 oranında oy aldı. CHP, daha önce birinci çıktığı 6 ilde oy kaybederken 31 ilde oylarını arttırdı. Meclis’te 2015 seçimlerinde 134 olan sandalye sayısını 147’ye çıkaran CHP’nin 50 ilde oyları düştü, 31 ilde ise yükseldi.

“13 yıl aradan sonra 13 ilde milletvekili çıkardı”

Öte yandan CHP, 13 yıl aradan sonra 13 ilde milletvekili çıkardı. Muharrem İncenin cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yüzde 8.1 oranında daha az oy alan CHP, bazı illerde oyları düştü. CHP, milletvekili seçimlerinde İzmir, Muğla, Aydın, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde birinci parti oldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica