Siyaset

Türkiye kaosa sürükleniyor

Türkiye kaosa sürükleniyor Çağrısına genel seçimleri ekleyip eklemeyeceği sorulan Kılıçdaroğlu, “Ben burdan hodri meydan diyorum. Yerel seçimse yerel seçim; genel seçimse genel seçim; Cumhurbaşkanlığı seçimiyse Cumhurbaşkanlığı seçimi” dedi. Türkiye kaosa sürükleniyor detaylar haberimizde…

Türkiye kaosa sürükleniyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Belediye başkanlarının istifalarının istenmesini eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanları halkın oyunu almıştır. Bir yolsuzluğu varsa ne yapılması gerektiği gayet açıktır. Yargılama olur, yargılama sonucunda beraat edebilir, ceza alabilir. Bu süreci yok ediyorsunuz, bir kısım belediyeye kayyum atıyorsunuz. Demokratik mi, hayır? Diğer belediye başkanlarını istifaya zorluyorsunuz. Bu doğru değil. Demokrasinin namusunu kurtaralım bari, seçime gidelim” dedi.

“Dikta yönetimi var… Ben demokrasiyi savunuyorum”

İstifalarla ilgili açıklamaları nedeniyle, “Eleştirdiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i savunuyor” şeklinde eleştiriler sorulan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Ben demokrasiyi savunuyorum. Melih Gökçek seçimle geldi. Bir kişi çıkıyor ‘istifa edeceksiniz’ diyor, ama neden yok. Görev süresini belirleyen halktır. Belediye başkanları bırakın halka hesap vermeyi, ailesine hesap veremez noktaya geldi. Ne diyecekler, ‘Gereğini yaparım dedi ben de korktum istifa ettim mi’ diyecekler. Gökçek’le de tartıştım ama bunların hepsi demokratik kurallar içinde oldu. Şantajla, tehditle seçimle gelen birisi makamından atılabilir mi? Ben hep diyordum ülkede dikta yönetimi var.”

Melih Gökçek’in CHP’den aday olabileceği iddiasını reddeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Hayır, neden görelim. Şimdi kendi içlerinde hesaplaşma yapıyorlar. Bu hesaplaşma hukuka, ahlaka aykırı. Ben demokrasinin namusunu kurtarmaya çalışıyorum” dedi.

‘Cumhurbaşkanlığı makamının işgal edildiği kanısındayım’

“Siyasi partilerde anlaşmazlık olması normal değil mi, CHP’de de anlaşmazlık yaşandı” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, yaşanan normal olmadığı ve AK Parti’de bir güvensizlik sorunu yaşandığını savundu.

Kılıçdaroğlu, “Ben Cumhurbaşkanlığı makamının işgal edildiği kanısındayım. Cumhurbaşkanlığını işgal eden kişi Türkiye’yi kaosa sürüklüyor. Yüzde 49.5 oy alan Başbakan Davutoğlu’na istifa edeceksin dediler, istifa etti, tek bir laf bile etmedi. Bu da yerel darbe” diye konuştu.

“Hodri meydana karşılık veremezler”

Yerel seçimlerin erkene alınması çağrısına genel seçimi de ekleyip eklemeyecekleri sorulan Kılıçdaroğlu, “Ben burdan hodri meydan diyorum. Yerel seçimse yerel seçim; genel seçimse genel seçim; Cumhurbaşkanlığı seçimiyse Cumhurbaşkanlığı seçimi” dedi.

AK Parti seçim çağrısını kabul ederse erken seçimin ne zaman yapılabileceği sorusuna Kılıçdaroğlu, “Hodriye hodri diyemezler. 3 gün daha fazla yönetmek için ülkeyi felakete götürürler” şeklinde cevap verdi.

“Bizim Belediyelerimiz sürekli denetleniyor”

“Sıra CHP’li belediyelere geleceğe için erken seçim çağrısı yapıyor” eleştirisi üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, partilerinin kazandığı belediyelerin sürekli denetlendiğini söyledi. “Biz şerbetliyiz” diyen Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına soruşturmalar sırasında kamera kaydı yapmaları gibi önerilerin bulunduğu bir yazı gönderdiklerini aktardı.

Söz konusu yazıyı gösteren Kılıçdaroğlu, “Bütün belediyelerimizde 365 gün müfettiş var. 2012’de bir ilan yayınladık, baskın olursa ne yapacaksınız diye. Belediyelerimize gönderdik bunu. Biz denetimden korkmuyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oyla seçildiği ve “Cumhurbaşkanlığını işgal eden kişi” ifadesinin demokrasi açıklamasıyla çelişip çelişmediği soruldu. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, “Çünkü tarafsızlık yemini ettiği halde tarafsız değil. Ne zaman ki AKP genel başkanı oldu, herkesin cumhurbaşkanı olmaktan çıktı. Biz referandumun meşruluğunu da kabul etmiyoruz. Fakir fukaranın ödediği vergiyi kendi parti çıkarları için kullandı, medyayı kullandı, valileri kullandı, muhtarlara baskı yaptılar” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener’in genel başkalığında kurulan İYİ Parti’yi nasıl değerlendirdiği yönündeki bir soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmezidir. Meral Akşener’in parti kuracağı söyleniyordu. Hayırlı olsun. Kararı verecek olan halktır” dedi.

“Tam bir facia… Bu yargının bağımsız olmadığı gösteriyor”

Büyükada’da gözaltına alınan ve tutuklanan insan hakları savunucularının tahliye edilmesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Tam bir facia… Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in bir açıklaması var, Gerhard Schröder’in devreye girdiğini, tutukluların tahliye edildiğini, Schröder’e teşekkür ettiğini söyledi. Bu yargının bağımsız olmadığı gösteriyor” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica