Genel

Türkiye ve Rusya vizelerle ilgili görüşmeler yapacak

Türkiye ve Rusya vizelerle ilgili görüşmeler yapacak. Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Aleksey Yerhov, iki ülkenin dışişleri bakanlıkları arasındaki görüşmelerin vize sorununun ele alınacağı yeni turunun birkaç gün sonra yapılacağını belirtti. Hepimizin haberi vardır. Avrupa ile vize krizi sürerken, Türkiye ve Rusya vizelerle ilgili görüşmeler yapacak

Türkiye ve Rusya vizelerle ilgili görüşmeler yapacak

İzvestiya gazetesine konuşan Yerhov; “Vize kısıtlamaları konusu iki dışişleri bakanlığının da sürekli dikkatinde bulunuyor. Eğer her şey plana göre giderse birkaç gün sonra dışişleri bakanlıklar arasındaki görüşmelerin yeni turu düzenlenecek, bu görüşmelerde mutlaka vize sorunu da ele alınacak” dedi.

Yerhov, göreve başladıktan sonra ilk işinin Türkçe öğrenmek olacağını söyledi. Yerhov, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

İlk işinin Türkçe öğrenmek olacağını söyleyen Yerhov, yakın bir zamanda göreve başlayacağını belirterek Türkçe öğrenmesi için “İnşallah becerebilirim” dedi.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aleksey Yerhov’un Ankara Büyükelçiliği görevine atanmasını öngören kararnameyi geçen ay imzalamıştı.

Yerhov, Aralık 2016’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un yerine atanmıştı.

‘Türkiye’yle Suriye’deki İş Birliğimizi Sürdüreceğiz’

Öte yandan Yerhov, ülkesinin Suriye’de çözüm ve gerilimi azaltma bölgeleri konularında Türkiye’yle işbirliğine devam edeceğini belirtti.

Suriye çatışmasının çözümü konusunda Türkiye’nin en önemli partner olduğunu kaydeden Yerhov, “Astana ve çevresinde Türk meslektaşlarımızla işbirliğimizin etkinliği bunu doğruluyor, çünkü Türkiye doğrudan bu bölgede yer alıyor, Suriye’yle ortak sınırı 900 kilometreden fazla, ateşin sardığı topraklar Türkiye’nin yanı başında. Elbette Astana anlaşması, gerilimi azaltma bölgeleri, ateşkesi gözlemleme ve diğer konularla ilgili olarak Türkiye’yle aktif çalışıyoruz ve bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Türkiye’deki Rus Kurumların Güvenliği İçin Ek Tedbirler Alındı’

Basın mensuplarının ‘Eski büyükelçinin öldürülmesinden sonra Türkiye’de halka hitap etmekten korkmuyor musunuz’ sorusuna Yerhov, “Türkiye’deki Rus kurumlarının güvenliğinin artırılmasına yönelik oldukça ciddi tedbirler alındı. Bu tedbirlerin kapsamlı olduklarından emin olabilirsiniz, ayrıca şimdiye kadar alınanlara ek olarak başka tedbirler de alınacak. Bunun yanında söz konusu tedbirler hem bizim ilgili kurumlarımız, hem de Türk meslektaşları tarafından alındı. Bundan iki ay önce İstanbul havalimanından geçerken orada İstanbul Başkonsolosu ile karşılaştığımda bizzat emin oldum. Yani tedbirler alınıyor, dolayısıyla böyle bir durumda bir takım korkuları veya endişeleri dile getirmek doğru olmaz” yanıtını verdi.

‘Rusya İle Türkiye’nin İlişkilerinde Yasaklı Konular Yok’

Moskova ile Ankara arasında askeri-teknik alanda işbirliğine yönelik soruyu yanıtlayan Yerhov; “Türkiye ile karşılıklı menfaatlere ve ilgiye dayalı ortaklığımız, aramızda yasaklı konu olmadığı bir seviyeye ulaştı. Bu nedenle tüm alanlar bizim için açık ve umarım bir gün belki de işaret ettiğiniz alanda; ilginç gelişmelere tanıklık edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica