İGF

‘Türkiye ve Polonya’nın 600 yıllık köklü geçmişi var’

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ‘Polonya’da Yatırım ve Ticaret Fırsatları’ seminerine ev sahipliği yaptı. Polonya İstanbul Başkonsolosu Witold Leśniak, Avrupa’nın kuzey ve güney ekseninde stratejik bir noktada olan Polonya’nın yatırımcıları teşvik eden yeni ekonomi politikaları geliştirdiğini söyledi.

BURSA (İGFA)- BTSO, Polonya İstanbul Başkonsolosu Witold Leśniak, Polonya Bursa Fahri Konsolosu Fatma Durmaz Yılbirlik ve beraberindeki heyeti ağırladı. BTSO ve Polonya İstanbul Başkonsolosluğu işbirliğiyle hazırlanan fotoğraf sergisi ve müzik dinletisinin ardından Bursa iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla 'Polonya'da Yatırım ve Ticaret Fırsatları' semineri düzenlendi. Programın açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ve Polonya ilişkilerinin 600 yılı aşan köklü bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Başkonsolos Leśniak, “Polonya, Avrupa’nın merkezinde yer alan, son zamanlarda Ar-Ge yatırımlarına hız veren ve tedarik noktasında stratejik avantajları olan bir ülke. Türkiye ile ortak yönlerimiz oldukça fazla. Polonya’da yatırımı teşvik eden önemli ekonomik politikalar yürütülüyor. Hükümetimiz tarafından 10 milyar Euro’luk hibe programı hazırlandı” dedi. 

Polonya Bursa Fahri Konsolosu Fatma Durmaz Yılbirlik, 2014 yılından bu yana fahri konsolosluk görevini sürdürdüğünü söyledi. İki ülkenin kültürel olarak birbirine yakın olduğunu ifade eden Yılbirlik, Durmazlar olarak 28 yıldır Polonya ile işbirliği içerisinde olduklarını belirtti. Yılbirlik “Varşova’da 50 çalışanın olduğu bir bayimiz var. Makine üretimi yapıyoruz. Polonya’da işbirliği ve yatırımlarımıza devam edeceğiz. Polonya 2004’te AB üyesi olduktan sonra ekonomi standartlarını modernleştirdi. Fahri konsolosluk olarak Bursa ve Polonya arasındaki ilişkilerin her düzeyde gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica