İGF

Türkiye’de bir ilk: Sakarya Bisiklet Şehri oldu

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye tarihinde bir ilk olarak Bisiklet Şehri unvanını Sakarya’nın aldığı müjdesini kamuoyuyla paylaştı.

26 Eylül tarihinde Belçika’da gerçekleştirilen ve dünyanın farklı şehirlerinin oylandığı Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) Genel Kurul Toplantısı’nda bisiklete verdiği değer ve bu kapsamda hayata geçirdiği hizmetlerle Sakarya, Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak UCI Bisiklet Şehri unvanını almaya hak kazandı.

Gerçekleştirilen genel kurulda dünyanın sayılı şehirlerinin almaya hak kazandığı unvanı Sakarya ile birlikte 5 yıl boyunca taşıyacak diğer 3 bölge ise; Amerika’nın Kuzey Karolina eyaletine bağlı Fayetteville, İtalya’ya bağlı Val di Sole ve Avusturalya’ya bağlı Wollongong şehri oldu. 26 Ekim Salı günü Danimarka’da gerçekleştirilecek toplantıda ise Bisiklet Şehri unvanını UCI Genel Başkanı David Lappartient’ten teslim alacak olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kamuoyuyla paylaştığı mesajda Sakarya’nın bisiklet konusundaki başarısının dünyaya duyurulmasından dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

“GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN BAŞARI”

Dünyanın neresinde olursa olsun artık bisiklet denilince akıllara Sakarya’nın geleceğini ifade eden Başkan Yüce, “ 26 Ekim Salı günü katılmayı hedeflediğimiz törenle Sakarya’nın bisiklet konusundaki başarısı dünyaya ilan edilecek. UCI Genel Başkanı David Lappartient’ten şehrimizin Bisiklet Şehri ünvanını siz değerli Sakaryalılar adına teslim alacağım. Bisiklet konusunda yaptığımız farkındalıklar siz değerli vatandaşlarımızın bisiklete verdiği önem bizlere bu başarıyı getirdi. Bu göğsümüzü kabartan başarı hepimizin başarısıdır” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica