Siyaset

Türkiye’de son 70 yıldır böyle bir seçim hiç yaşanmadı

Türkiye’de son 70 yıldır böyle bir seçim hiç yaşanmadı Karamollaoğlu; “Adalet istiyorlardı o dönem. Şimdi adaleti mumla arasak bulmak zor. Adalet olmadan huzur olmaz, devlet olmaz, barış olmaz, bir ülke kalkınamaz. Bu seçimler iktidara ayağını denk al deme şansıdır” dedi. detaylar haberimizde…

Türkiye’de son 70 yıldır böyle bir seçim hiç yaşanmadı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 15 Temmuz hadisesinin sebebi ‘Artık hasret bitsin’ diyenlerdir. Ülkede adalet rafa kalktı, 31 Mart’ta bu iktidara artık sarı kart gösterin dedi

Yerel seçimlere ittifak yapmadan giren Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen büyük miting, Perşembe Pazarı alanında gerçekleşti. Genel başkan Karamollaoğlu, mitng alanının dolduran Kocaelililere konuştu. Seçmenlerden yerel seçimlerde Büyükşehir ve ilçelerdeki belediye başkan adaylarını desteklemelerini istedi.

CHP Saadeti mitingte yalnız bırakmadı

Sıkı güvenlik önlemi…

Vatandaşlar saatler öncesinden miting alanına akın akın gelmeye başladılar. Miting alanına giriş ve çıkışlarında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Saadet Partisinin büyük mitinginde yaklaşık bin polis görev yaptı. Miting alanının girişinde oluşturulan arama noktalarında vatandaşlar didik didik arandı. Vatandaşların üzerinde bulunan kalem, çakmak, bozuk paralar toplandı.

CHP üst düzeyde destek verdi…

Saadet Partisinin mitingine, CHP Parti Meclisi üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sinan Ejderoğlu, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, SP Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, Saadet Partisi ilçe başkanları, belediye başkan adayları, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Saadet yerel adayları…

Nurettin Çelik alanı dolduran seçmenleri selamladı…

Mitinge ev sahipliği yapan SP Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, Kocaelilileri selamladı. Ve; “Kocaeli olarak biz Türkiye’nin bütün renklerini yansıtacak adaylarla karşınızdayız. Herkesi kucaklayan kadrolarımızla seçimlere hazırız. Bütün ilçelerde seçime tek başına girecek kuvvette olan Saadet Partisi olarak bu alanı hınca hınç dolduran herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Seçime giderken adil bir ortam bulunmuyor”

Çelik’in ardından konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise seçimlerin 31 Mart’ta genel değil, yerel seçim yapılacağını hatırlattı ve; “Biz bir seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. Bu ülkeyi seven ve çaba gösteren herkes için sadece bir seçim yapılacağının iyi bilinmesi icap ediyor. Maalesef bugün seçime giderken adil bir ortam bulunmuyor” dedi.

“Şimdi adaleti mumla arasak bulmak zor”

İktidarın tüm medyayı tekeline aldığını dile getiren Karamollaoğlu; “Neyin yayınlanıp neyin yayınlanmayacağına kendileri karar veriyor. Özellikle TRT, devletin televizyonu; bizim reklamlarımızı size ulaştırmıyor. Emin olun Türkiye’de son 70 yıldır böyle bir seçim hiç yaşanmadı. Sayın Tayyip Erdoğan’ın bugünkü icraatları ile geçmişteki söylemleri arasında fark var. Adalet istiyorlardı o dönem. Şimdi adaleti mumla arasak bulmak zor. Adalet olmadan huzur olmaz, devlet olmaz, barış olmaz, bir ülke kalkınamaz. Bu seçimler iktidara ayağını denk al deme şansıdır. İktidara sarı kart göstereceksiniz” diye konuştu.

“Madde metal yorgunluğuna uğramışsa eski haline dönmez”

Temel Karamollaoğlu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: Kocaeli’de şu manzarayı ortaya koymanız, başka yerlerde de benzeri olduğunun işaretidir. Artık bir madde metal yorgunluğuna uğramışsa eski haline dönmez. İnsanlar da öyledir. Bu arkadaşlarımız yoruldu, ülkeyi kalkındıramıyor. Bundan dolayı bir değişikliğe ihtiyaç var. En azından bu değişiklik, ilk kademe olan mahalli seçimlerde yaşanmalıdır.

“‘Bu hasret bitsin’ diyen sendin”

Belediyelerde yolsuzluk almış başını gidiyor. Düzeltmek için çaba yok. Bizi en çok üzen de bu. Bugün memleketimizde adalet gerçekten rafa kalktı. Sayın Erdoğan, 15 Temmuz hadisesine senin yanlış tavırların sebep oldu, önce bunu kabul edin. Hiçbir itiraza kulak kabartmadın. ‘Bu hasret bitsin’ diyen sendin. 15 Temmuz’da bunu kendinize mal edip başka hiç kimse yokmuş gibi davranamazsınız.

“Ben onların seviyesine nasıl ineyim?”

Ülke olarak tam anlamı ile bir korku imparatorluğunun içine düştük. Herkes, söyleyeceğim söz, takınacağım tavır bana ve yakınlarıma zarar verir mi endişesi içerisinde. Buna bir son verme zamanı geldi. Biz bu seçimlerde tavrımızı sandıklarda koyacağız. Referandumda, başkanlık seçiminde bu ülke güllük gülistanlık olacak dediniz, neden yapamadınız? Bana ağzının payını ver diyorlar. Ben onların seviyesine nasıl ineyim?

“Biz bu yola neden cepsiz ceketle çıktık?”

Biz bu yola neden cepsiz ceketle çıktık? Biz belediyelere geldiğimizde ne yer ne de yediririz demek için giydik. Belediye başkanlarımızın kendi ilçelerinde ümit ediyoruz; sevilen insanlar olacaktır. Güveniyoruz onlara, sizler de desteğinizle güveninizi gösterin.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica