İGF

Türkiye’deki ilk bilimsel dalış merkezi Bursa Mudanya’da kurulacak

Marmara Denizi’nin kirlenmesini engellemek ve korumak amacıyla Türkiye’deki ilk bilimsel dalış merkezi Bursa’nın Mudanya ilçesinde kurulacak.

BURSA (İGFA) – Bursa’nın Mudanya ilçesinde kıyılarda deniz koruma ve yönetim planı için ilk adım atıldı. Mudanya Belediyesi, İtalya Pisa Üniversitesi Deniz Biyoloğu İnternational School for Scientific Diving (ISSD Onlus) Bilimsel Dalış Okulu Kurucu Başkanı Prof. Francesco Luigi Cinelli danışmanlığında Tirilye Mahallesi’ndeki Taş Mektep’te bilimsel dalış merkezi ve yaz okulunun kurulacağını duyurdu.

Bilimsel Dalış Okulu Kurucu Başkanı Prof. Francesco Luigi Cinelli, Mudanya Belediyesi’nin danışma kurulu üyeleri Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ve ÇEKÜL Vakfı Başkan Yardımcısı, Mimar Mithat Kırayoğlu’nun da bulunduğu toplantıda bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile bir araya geldi.

Su altı arkeolojisi ve biyolojisi alanında Mudanya’da belirli bölgelerde deniz haritası çıkarılacağını ve biyolojik arıtma kurulacağını kaydeden Prof. Cinelli, müsilajla mücadelenin de bu merkezle mümkün olacağını belirtti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, söz konusu anlaşmanın İtalya’nın Vinci kentinde kardeşlik protokolü kapsamında imza altına alınacağını kaydetti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica