İGF

Türkiye’nin Avrupalılar hakkındaki düşünceleri olumlu

Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerindeki çalkantılara rağmen, Türkiye kamuoyunun Avrupa ve Avrupalılar hakkındaki düşünceleri araştırma sonuçlarına olumlu yansıdı.

İSTANBUL (İGFA) – Türkiye, Avrupa ve Global Konular Programı kapsamında gerçekleştirilen “Avrupa Birliği ve Türkiye – AB ilişkileri” araştırmasının sonuçları açıklandı. 29 ilde Türkiye’nin 18 yaş üstü nüfusunu temsil eden 2 bin kişiyle 2021 Mart-Nisan aylarında yüz yüze görüşmelerle gerçekleştirilen araştırma, Türkiye’nin AB’ye üyeliğine yönelik güçlü bir desteğin olduğunu, bu desteğin 18-24 yaş arası gençlerde daha da güçlü olduğunu ortaya koydu.

GMF Kıdemli Araştırmacısı Dr. Kadri Taştan, son 10  yılda Türkiye’de, AB’de ve küresel düzeyde yaşanan dönüşümlerin AB-Türkiye ilişkilerini de sarstığını ve zamanla şekil değiştirdiğini söyledi. 2016 göçmen kriziyle Türkiye-AB ilişkilerinin zayıflamaya başlamış olan normatif ilişki modelinden daha da uzaklaşarak, çıkar temelli bir ilişki modeline doğru yönelmeye başladığını kaydeden Dr. Taştan, “İlişkilerdeki tüm bu çalkantılara rağmen araştırma sonuçları gösteriyor ki, Türkiye kamuoyunun Avrupa ve Avrupalılar hakkındaki düşünceleri olumlu ve Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine güçlü bir destek var” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Yandex.Metrica