İGF

Türkiye’nin ilk kadın Valisi Aytaman’dan Muğla’ya ziyaret

Türkiye’nin ilk kadın Valisi olarak Muğla’da 1991-1995 yılları arasında görev yapan Lale Aytaman, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

MUĞLA (İGFA) – Vali Aytaman, Muğla’yı yakından takip ettiğini belirtirken, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini çok başarılı bulduğunu ve özellikle tarım alanındaki projelerin çok değerli olduğunu söyledi. Aytaman, Muğla’da kadının el emeğinin değerlendirilmesi amacıyla kurduğu MELSA’yı (Muğla El Sanatları) 26 yıl sonra yeniden ziyaret etti.

Görev yaptığı dönemde özellikle kadınların üretime katılmaları ve alternatif üretim kaynakları yaratmak için önemli çalışmalar yapan Lale Aytaman, bu kapsamda MELSA’yı kurmuş ve özellikle yaygın olan tütün üretimine alternatif oluşturduğunu anımsatarak, “Ben İpek böcekliği üretimini başlatırken gerçekten kadın istihdamını arttırmak istedim. Bu kapsamda Yeşilyurt’ta küçük bir el dokumacılığı müzesinin kurulmasını değerli başkanımızdan talep ediyorum. Benim elimde de çok kıymetli ürünler var. Bunları kıyıp da bir yere veremiyorum. Ancak size güveniyorum. Elimdeki tüm ürünleri size vermeye hazırım. Ben Osman Başkanıma güveniyorum” diye konuştu.

Vali Aytaman’ın ziyaretinden mutlu olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yıllar geçmesine rağmen Muğla’ya yapılacak hizmetler ile ilgili sürekli görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica