Siyaset

Türkiye’nin Saygın Ülkücüleri Vatan Partisi’ne Katıldı

Türkiye’nin Saygın Ülkücüleri Vatan Partisi’ne Katıldı … Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen rozet takma töreninde Ergür’e ve Temiz’e rozetlerini Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek taktı. detaylar haberimizde…

Türkiye’nin Saygın Ülkücüleri Vatan Partisi’ne Katıldı

Ülkemizin Saygın Ülkücüleri Eyüp Ergür ve Levent Temiz Vatan Partisi’ne Katıldı

Vatan Partisi’nde üye atağı hız kesmeden devam ediyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Mali Müşavir Eyüp Dursun Ergür ve Av. Levent Temiz Vatan Partisi’ne üye oldu.

Geçmişte Ülkü Ocakları’nda liderlik yapan Mali Müşavir Eyüp Dursun Ergür ve Av. Levent Temiz Vatan Partisi’ne üye oldu. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen rozet takma töreninde Ergür’e ve Temiz’e rozetlerini Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek taktı.

“ÜRETİCİLERİN MİLLİ HÜKÜMETİNİ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ BİRLEŞTİRİYOR”

Basın toplantısında kamuoyuna Mali Müşavir Eyüp Dursun Ergür’ü ve Av. Levent Temiz’i tanıdan Vatan Partisi lideri Perinçek, “Atatürk önderliğinde, Namık Kemal ışığıyla Türkiye’nin bugünlerini yaratan o büyük devrimci geçmişini, halkçı geçmişini, insancıl geçmişini kurduk. Şimdi önümüzde Türk milliyetçiliğinin yapacağı çok büyük işler var. Türk milleti ve Türk milliyetçiliği yükselen Asya uygarlığında öncü konumda olacaktır. İnsanlığın geleceğini yaratmada Türkler tekrardan tarih sahnesine çıkacaktır. Önümüzde üreticilerin milli hükümeti var. Bu süreçte bu tarihi rolü Vatan Partisi üstleniyor ve Türk milliyetçiliğini birleştiriyor. Bütün Türk milliyetçileri bizim kardeşimiz, yoldaşımız ve arkadaşımızdır hepsini Vatan Partisi’nde toplayacağız. Üreticilerin milli hükümetini birlikte kuracağız” diyerek Vatan Partisi’nin Türkiye’yi yükselen Asya uygarlığında en önde taşıyacak parti olduğunu vurguladı.

Perinçek, “Dünyanın her yerinde Mısır’dan Cezayir’e kadar Doğu Avrupa’ya kadar bütün Türk devlerinin katkısıyla yükselen Asya uygarlığındaki konumumuza yerleşeceğiz. Bütün insanlığın yeni bir uygarlık yaratmasına büyük katkılarda bulunacağız. Biz büyük bir davanın insanlarıyız. Şimdi o büyük dava çok değerli yeni önder arkadaşlarla buluşuyor, kavuşuyor yeni arkadaşlarımızı iftiharla sizlere takdim ediyorum” diyerek Mali Müşavir Eyüp Dursun Ergür’ü ve Av. Levent Temiz’i kamuoyuna tanıttı.

“BİZİM KATILIMIMIZ AYNI ZAMANDA BİR DAVETTİR”

Basın toplantısında konuşma yapan Mali Müşavir Eyüp Dursun Ergür ve Av. Levent Temiz şunları söyledi:

Mali Müşavir Eyüp Dursun Ergür:

“Biz Türk milletine Efendi olmaktan ziyade köle olmak için yola çıkmış insanlardık öyle de devam edeceğiz. Bizden önce bu kanın devamını sağlayan atalarımızın izinde bundan sonra da iyi anılacak atalar olarak yaşamanın azmi ile çalışacağız. Herkese selam ve saygılarımla selamlıyorum.”

Av. Levent Temiz:

“Bizler bu ülke için İttihat ve Terakkiden bugüne vatan uğruna canını, kanını ortaya koyan vatan fedaileriyiz ve onun ruhunun parçalanmaz yeri olan Vatan Partisi çatısıdır. Benim katılımım aynı zamanda bir davettir. Türkiye’de farklı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerde siyaset yapan farklı dünya görüşlerine, yaşam tarzlarına ve ideolojilerine sahip tüm vatanseverleri Vatan Partisi paydasında ve vatan paydasında buluşmaya davet ediyorum.”

İşte Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in konuşmasının tamamı:

Değerli basın mensupları ve değerli izleyenler sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyoruz.

Bugün güzel haberler için umutlu Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak umutlu haberler için toplandık Vatan Partisi hepimizin bildiği gibi Türkiye’nin milli devrimci geleneğinin partisi yani Namık Kemallerden Talat Paşalardan Enver Paşalardan Mustafa Kemal Atatürklerden bugün bizlere uzanan büyük gelenek yani Türk devrimini yapan Türkiye’ye bağımsızlığı getiren, aydınlanmayı getiren, halkçılığı getiren, insaniyeti getiren, emekçi sevdasını getiren o büyük devrimci geleneğin hepsini saygıyla anıyoruz.

Yusuf Akçuralara, Necip Fazılları, Ziya Gökalpleri ve en büyük Türk milliyetçisi büyük devrimci liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.

Atatürk önderliğinde Namık Kemal ışığıyla Türkiye’nin bugünlerini yaratan o büyük devrimci geçmişini, halkçı geçmişini, insancıl geçmişini kurduk. Ama şimdi önümüzde Türk milliyetçiliğinin yapacağı çok büyük işler var. Dünya çapında işler var. İmparatorluk geleneği olan Asyalı bir halkız. Şimdi Asya uygarlığı yükseliyor o Türk milleti Türk milliyetçiliği de yükselen Asya uygarlığında öncü konumlarda olacak yani insanlığın geleceğini yaratmada Türkler tekrar tarih sahnesine çıkıyor. Tarih sahnesine çıkmak kuvvetle olur, örgütlenmeyle olur, partileşme ile olur, hükümeti kurmakla olur. Önümüzde üreticileri milli hükümetini kurma süreci var. Bu süreç tabii Türk milliyetçilerini birleştiriyor ve Vatan Partisi bu tarihi rolü üstlenmiş durumda buna talip bütün Türk milliyetçileri bizim kardeşimiz, yoldaşımız arkadaşımız. Bütün Türk halkçıları bizim arkadaşımız, kardeşimiz hepsi ve Vatan Partisi’ne toplayacağız. Türkiye’nin üreticilerinin birliği hükümetini kurmada tarihi görevimizi yapacağız. Hem de yükselen Asya Uygarlığı ile Özbeklerimizden Kazaklarımıza, Kırgızlarımızdan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, Rusya’daki Tatarlarımızdan İran’ın Suriye’nin içinde yaşayan Türkmenlerimize dünyanın her yerinde Mısır’dan Cezayir’e kadar Doğu Avrupa’ya kadar bütün Türk devletlerinin katkısıyla yükselen Asya uygarlığındaki konumuza yerleşeceğiz ve bütün insanlığın yeni bir uygarlık yaratmasına büyük katkılarda bulunacağız. Öyle büyük bir davanın insanlarıyız öyle büyük bir davanın partisiyiz ve şimdi o büyük dava çok değerli yeni önder arkadaşlarla buluşuyor, kavuşuyor.

Yeni arkadaşlarımızı iftiharla takdim ediyorum. Gurur duyulacak geçmişler arkadaştan Ergür maliye müfettişi, milliyetçi akım içerisinde özel yeri olan önder konumları olan fikirleriyle sosyal olduğuyla ve milliyetçiliği ile herkesin örnek aldığı arkadaşımız Vatan Partisi’ne üye olma kararı aldı. Biz de çok çok mutlu olduk.

Sayın Levent Temiz avukat. O da Milliyetçi camiada bilinen bir isim her zaman geçmişte büyük işler yapmış bir arkadaşımız Ülkü Ocakları eski İstanbul başkanı ve 2002 yılında da hiç unutmuyorum Kızıl Elma diye Amerikalıların isim koyduğu o büyük hareketin liderlerinden de yani hücreleri, milliyetçileri, halkçıları devrimcileri birleştiren bir gençlik hareketi olmuştu. Kızıl Elma bizim büyük Türk Milleti olarak Türk kavmi olarak Kızılelma peşinde koştuk. Şimdi önümüzde yeni Kızıl Elma var. Tüm Türk milliyetçilerini Vatan Partisi’nde birleşerek insanlığın çözümlerine çağırıyoruz. Tarihimize yakışan ve gelecek kurmada da büyük işlere çağırıyoruz. Türkiye’ye yakışan Türk milletinin medeniyet birikimine imparatorluk birikimine ve Atatürklerin temsil ettiği devrim birikimine yakışan ve ona yeni aşamalar katacak olan o büyük davaya bütün bildiklerimizi çağırıyoruz. Gelin yoldaş olalım beraber olalım. Yunus Emrelerin yolundan gidelim. Büyük Bilge Kağanlarımızın Metelerimizin, Alparslanlarımızın, Fatih Sultan Mehmetlerimizin insanlığa kattığı katkıları da hep beraber bulalım ve Atatürk devrimini hedefine ulaştıralım. Başı Dik bağımsız Türkiye’mizi inşa edelim üretim devriminin başına geçelim. Milliyetçiler olarak kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı tabii Türk derken bir milletiz hepimiz Türk milletiyiz sloganımız bu. Türk kavmi kökenlerden gelen insanları ülküsü ile birleştiren kaynaştıran, büyük imparatorluk geleneğinin temsilcisidir. Onun için Türk milletinin tamamını kardeş olarak görüyoruz. Onları birleştirmeye karar vermişsin zaten onlar birleşiyorlar ve büyük başarılar önümüzde hepimize bekliyor. Bu duygularla ve buraya gelen değerli konuklarımızı da sevgiyle saygıyla selamlıyorum ve onlara da aynı daveti yapıyorum.

İşte Avukat Levent Temiz’in konuşmasının tamamı:

Kıymetli hazirun, değerli basın mensupları, Sayın Genel Başkanm ve Türk Milliyetçiliğine gönül vermiş kıymetli dava arkadaşlarım…

Sizlere kısaca “Milliyetçiliğin” tanımını yapmak istiyorum. Milliyetçilik nedir?

Öncelikle milliyetçilik toplumsal reflektif tepkilerin çok ötesinde proaktif kültürel-ekonomik dinamiklere ve kodlara sahip bir ideolojidir ve her şeyden önce bir “aydınlar hareketidir”.

Milliyetçilik; sömürünün, sefaletin, zulmün ve de her türlü zilletin karşısında kıyam edenlerin ideolojisidir.

Milliyetçilik; devrimcidir, toplumcudur, egemen kapitalist sistem karşısında ezilen, sömürülen kitlelere hürriyet ve tam bağımsızlık vaad eden bir fikir sistemidir.

Kuru hamasetle kendisi ile çelişen neoliberal ve emperyalist batı sömürgeciliğinin hegomanyasında olan bir milliyetçilik milliyetçilik değildir. Emperyal devletlerin rahminde doğan ve beslenen bir milliyetçilik Türk Milliyetçiliği olamaz. Böylesi bir milliyetçilik ancak emperyalizmin sömürü statükosunu korumaya amaç edinmiş işbirlikçi bir milliyetçilik olabilir.

Özellikle emperyalist merkezler 2000’li yılların başlarında Türk Milliyetçiliğini bölüp parçalamak amacıyla bir FETÖ/CIA projesi olan bir oyunu devreye koydular. Bu oyun; kitlelerin düşüncelerinde bir kavram kargaşası yaratılarak özellikle soğuk savaş sonrası oluşan “vatansever yeni cepheyi” bölmekti. Gördüğümüz kadarıyla azda olsa başarılı oldular.

Bu manada; “MİLLİYETÇİLİK eşittir ULUSALCILIK, ULUSALCILIK eşittir MİLLİYETÇİLİKTİR.”

Hâlbuki her iki kavramda aynıdır. Biri “Türkçe” kökten diğeri “Arapça” kökten türemiştir.

Değerli arkadaşlar; Türkiye’nin en az 40 yıllık yanılgısı “milliyetçilik” sözcüğünün “toplumculuktan” başka hiçbir anlama gelmeyişinin bir türlü anlaşılmak istenmeyişidir…

Küresel emperyalizmle uzlaşan ve işbirliği içersinde olan milliyetçilik anlayışı “Türk Milliyetçiliği değil, emperyalist ve Siyonist merkezlerin dayattığı hormonlu Yeşil Kuşak Milliyetçiliğidir.”

Türk Toplumcu Milliyetçiliğinin öncü gücü İttihatçı Hareketi ve bu hareketin öncülerinden Yusuf Akçuralar, İsmail Gaspıralılar, Ziya Gökalpler, Bakü’lü Hüseyinzade Alibeyler ve GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKLERDİR.

Hormonlu, kurgulanmış, komünizmin antitezi olmuş milliyetçilikten; Özgün Türk Milliyetçiliğine yani milliyetçi düşüncenin asıl kodlarına ancak bu saydığımız öncü kadronun formüle ettiği düşünce sistemine yeniden sarılarak geri dönebiliriz.

Bugün Vatan Partisi bu ülke için sözü olan; “Güçlü Türkiye İdeali İçin Bende Varım Diyen Her Ferdin Düşman Mevzisine Karşı Kurduğu Milli Bir Cephedir”…

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığım zamanında Öncü Gençlikle beraber “Amerikan Emperyalizmine” karşı düzenlediğimiz “MEHMETÇİK CONİ’ye KALKAN OLAMAZ” mitingi ki daha sonraları bu ismi biz koymasak da kamuoyunda “KIZIELMA KOALİSYONU” olarak adlandıranlar olsada, bugün itibarı ile benim “VATAN PARTİSİ” saflarına katılmamla yeni bir boyut kazanmıştır.

O mitingde partiler üstü bir irade koyarak “Amerikan Emperyalizmine” DUR DİYEN BİZLER, bugün yeniden “PARTİZANLIĞI” bir kenara koyarak tek çatı altında toplanıyor, daha “GÜÇLÜ” daha “DİRİ” daha “TECRÜBELİ” bir şekilde yeniden bir araya geliyoruz…

O zamanlar “Ergenekon Tertipleriyle” üzerimize gelip bizleri paramparça etmeye kalkan gladyo artıkları bugün itibarı ile “Bu Topraklarda YENİLMİŞTİR”…

Bizler bu ülke için İttihat ve Terakkiden bu güne vatan uğruna canını, kanını ortaya koyan “VATAN FEDAYİLERİYİZ” ve onun ruhunun parçalanmaz yeri olan “VATAN PARTİSİ ÇATISIDIR”…

Benim katılımım aynı zamanda bir “DAVETTİR”. Türkiye’de farklı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerde siyaset yapan farklı dünya görüşlerine, yaşam tarzlarına ve ideolojilerine sahip tüm vatanseverleri “VATAN PARTİSİ PAYDASINDA ve VATAN PAYDASINDA buluşmaya davet ediyorum…

Son olarak şunu da belirtmek isterim ki; “Bizler siyasi ikbal ve makam peşinde koşan, deri koltuklara talip siyaset bezirganlarından DEĞİLİZ.”

Öyle olsaydık; bugün bu söylem ve çatı altında olmak yerine makam uğruna değerlerinden taviz veren siyasal yapılar içersinde kalmayı tercih ederdik…

Bizler bugün burada değerlerimizden ve inançlarımızdan tavizsiz bir şekilde siyasi hayatımıza devam etmenin rahatlığını bizlere sağlayan “VATAN PARTİSİNDE BİRLEŞMEYİ TERCİH EDEN VATAN SEVDALILARIYIZ”…

Vatan Partisi sermayenin, yabancı misyon şeflerinin, kodamanların seçkinci zümrelerin partisi değil, MUSTAFA KEMAL ruhunun halkçı – toplumcu iradenin partisidir.

Hakça ve hakkaniyetle hür ve şahsiyetli bireylerin yaşadığı toplum idealimizi, bir araya geldiğimiz bu kadrolarla başaracağımıza inancım tamdır.

MUSTAFA KEMAL’in EVLATLARI artık farklı partilerde olmayı bir kenara bırakmıştır… Bizler için artık Milli Cephe burasıdır. Bu Milli Cephe tarihten aldığı miras ve günümüz dinamizmiyle emin olun MUZAFFER OLACAKTIR…

Sayın Doğu Perinçek yarım asrı geçen siyasi hayatının bu safhasında Türk Milletine yaptığı en büyük hizmetlerden biri bizleri ideolojik dogma ve kalıpların dışına çıkararak önceliği vatan olan bu toprakların çocuklarını, bizleri bu çatı altında toplamıştır. Sayın Başkan’ın inşa ettiği bu mevzi ülkemizde ve bölgemizde karanlık emelleri olan bütün emperyalistlerin bu yüzyılda korkulu rüyası olacaktır.

Türk Milliyetçiliği için partiler amaç değil araç olmuştur. Dün İttihat Terakki Cephesi 1920’de Cumhuriyet Halk Fıkrası ne anlam ifade ediyorsa bugünde Vatan Partisi bizler için aynı anlam ve önemi taşımaktadır.

Vatan Partisi İttihat ve Terakki ruhunun, Kuvayi Milliye ruhunun günümüzde ki yasal mirasçısı ve cephesidir. Geçtiğimiz yüzyıl başında, bu yüzyılda bu coğrafyada “Biz Varız Mücadelesini” bugün değişen şart ve olgularda 21. Yüzyılın ilk çeyreğinde bu yüzyıl için yeniden veriyoruz.

Doğuakdeniz, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar ve Ata Yurdumuz Orta Asya Coğrafyasında Türkiye Cumhuriyeti olmadan, bizler olmadan Kuvayi Milliye Ruhunun varisleri olmadan bir gelecek kurmak, bölge coğrafyasının mazlum halklarına hiçbir fayda sağlamayacağı gibi emperyalist sömürücü odakların emellerine hizmet edecektir.

Bugün benim ve arkadaşlarımın katılımı ile daha da güçlendireceğimize inandığımız bu Milli Cephe ülkemizde ve bölgede Amerikan Emperyalizmine ve onun işbirlikçilerine dur diyecek azim ve kararlılığa sahiptir.

İlk günkü heyecan ve ruhla, ilk günkü kararlılığımızla Sayın Doğu Perinçek liderliğinde ve önderliğinde Milli Cepheyi inşa edeceğimize inancımız tamdır.

Ergenekondan çıkan glodya tertiplerini yıkan bizler “Vatan Cephesinde”, “Milli Cephede” yeniden bir aradayız…

Bugüne kadar mensubu olmaktan gurur duyduğum, bayrağını şerefle taşıdığım. Bugünlere gelmemizde büyük emeği olan tüm ülküdaşlarıma, tüm dava arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Vatan saflarında yeniden omuz omuza mücadele edeceğimiz günlerde buluşmak üzere…

YENİDEN BAŞARACAĞIZ… YENİDEN BAŞARACAĞIZ…
GÜÇLÜ BÜYÜK TÜRKİYE’yi YENİDEN İNŞAA EDECEĞİZ…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica